Tem nu zelf Pike's Peak met je Bentley Continental GT

Bentley Continental GT Pikes Peak 2020

Bentley start met de productie van een gelimiteerde oplage van de Bentley Continental GT by Muliner die in 2019 een recordtijd neerzette op Pike's Peak. Daardoor kan je jezelf een toppiloot wanen en de Hillclimb van Houyet uitproberen.

Tenminste, als je snel genoeg was om een zak geld op tafel te gooien bij Bentley, want de Britten laten weten dat alle 15 exemplaren inmiddels al toegewezen zijn.

In 2019 - toen we nog buitenmochten - viel Bentley de bekende Pike's Peak aan tijdens de al even bekende International Hill Climb. Met een Bentley Continental GT by Muliner deden ze dat toen. In 10:18.488 reden ze toen van de voet helemaal naar de top van de heuvel, een record.

Bentley Continental GT Pikes Peak 2020

Dat record vieren ze dus met een Pik's Peak-versie van hun supercar, helemaal in de Radium by Muliner kleur uitgevoerd. De remklauwen worden in Acid Green uitgevoerd en houden zo mee de 22 inch wielen in toom. Optioneel kan je ook een '100'-grille bestellen, daarmee zet Bentley in de verf dat ze de overwinning behaalden in hun jubileumjaar.

Bentley Continental GT Pikes Peak 2020

De cockpit van de Pike's Bentley krijgt een Alcantara bekleding met contrasterende Radium-stiksels in de zetels. De center stripe op het stuurwiel laat je eraan herinneren dat je in zo'n racemodel zit. Kijk je opzij, dan zie je ook op het dashboard aan passagierszijde de Pike's Peak tekening. Verder vinden we nog Radiym en zwart geanodiseerde accenten her en der in het interieur.

Bentley Continental GT Pikes Peak 2020

Het vermogen komt uit de bekende 6.0 W12. Die brengt 635 pk en 900 Nm voort. 0-100 km/u doe je dan in 3,7 seconden. Pedal-to-the-metal haal je dan 333 km/u, al heb je die snelheid bij een beklimming niet vaak nodig.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Yannick 10:10
afbeelding van Yannick

Ken hier een familie in de omgeving Schoten die rijk genoeg is om hun net gekochte GT alweer te vervangen voor deze omwille van de kleur :-p

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws