Deze Mini Hopkirk Edition is eerbetoon aan Monte Carlo-winnaar

In de jaren 60, toen MINI nog kleine autootjes bouwde, nam het Britse merk deel aan de rally van Monte Carlo. Vandaag willen ze nog even de aandacht op de winst in die rally leggen.

MINI bouwt als eerbetoon aan rallywinnaar Patrick 'Paddy' Hopkirk een speciale editie van hun hatchback. De wagen wordt in een hedendaagse versie van het rallyrood uitgevoerd en krijgt her en der verwijzingen naar de winnende wagen in Monte Carlo. Zo is de '37' op de flanken het nummer van de wagen dat de race won, maar ook de '33 EJB' verwijst naar die auto; meer bepaald de nummerplaten.

Patrick Hopkirk mocht ook zijn handtekening zetten op de lak, iets wat ook in de deurlijsten te zien is als je de portieren opent. Verder mag je nog wat op zoek gaan, want ook op de kofferklep en op de passagierszijde van het dashboard heeft Hopkirk zijn signatuur gezet.

MINI Hopkirk Edition (2020)

MINI plaatst de Hopkirk Edition op 17 inch zwartgelakte wielen, terwijl ook de grille, handgrepen, tankklep en de afwerking rond de koplampen in zwart worden uitgevoerd. Als extraatje monteert MINI standaard LED koplampen, de Union Jack-achterlichten en een aantal optiepakketten.

MINI Hopkirk Edition (2020)

Motorisch verandert er niks, de MINI Hopkirk Edition is gebaseerd op de Cooper S met 192 pk en 281 Nm. Daarmee rij je in 6,5 seconden van 0 naar 100 en haal je een topsnelheid van 235 km/u.

Wil je eentje op de kop tikken, dan moet je snel zijn want MINI voorziet slechts - nee geen 64 - 100 exemplaren.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
FLP 12:02
afbeelding van FLP

Die nep en volledig afgesloten luchthapper op de huidige Mini's.. Waarom?? De fascinatie van de huidige autodesigners voor nepgrilles, -roosters en -sleuven blijft me irriteren.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws