Dit was 2020: de top 5 van onze huisfotograaf Glenn Huyben

Glenn Huyben auto fotograaf

Ieder jaar passeert er bij Autofans een hele meuk aan knappe bolides voor de lens van onze Autofans-fotograaf. Een auto wordt bij een test vooral gewogen en beoordeeld op zijn technische aspecten. Maar als fotograaf let je net iets meer op de lijnen, kleur of de 'overall looks' van een auto. Daarom is het altijd leuk om even terug te blikken wat op esthetisch vlak nu net zo bijzonder was het voorbije jaar 2020.

1. Porsche 718 Boxster GTS 4.0

Hoewel het eerder de Porsche 911 had kunnen zijn op één, wordt het toch deze kleinere paardentrekker. We hebben het immers over looks. De groene kleur is niet cameralievend in volle zon, maar eens de avondgloed ingezet prijkt deze kar in volle glorie: met bescheiden retrolooks, zoals een Porsche moet zijn. Los daarvan is de rijsensatie de beste van het jaar. Een volle beleving van mooi zijn en rijplezier.

Glenn Huyben auto fotograaf

2. Land Rover Defender

Uit de handel en dan terug als vernieuwd aanbod in het Land Rover-gamma. Met alle voor- en tegenstand. Los daarvan is er op deze auto esthetisch niets aan te merken. Dat het er allemaal wel wat te chique en te computergestuurd uitziet, valt niet te verbergen. De afwerking mag hier en daar ook wat robuuster als we puur op de 'roots' en intentie van deze wagen moeten quoteren. Maar dat neemt niet weg dat hij als een beest door het ruige terrein trekt. Weliswaar in een ruimer luxejasje dan voorheen.

Glenn Huyben auto fotograaf

3. Mazda MX-30

Mazda mag de prijs voor gedurfd design krijgen bij de MX-30. Een algemene knappe buitenlijn met mooie geïntegreerde lichten doet hem al wat opvallen. De deuren die opengaan in tegenovergestelde richting zonder middenstijl versterken nog het beeld. Het geeft deze rakker een ruimtelijke inkijk in zijn bijzonder interieur. De kurk als afwerking in de middenconsole is nog niet vaak eerder gezien. Volvo misschien? Los daarvan en puur technisch zit je misschien nog altijd beter bij een VW ID.3 of een MG ZS EV. Want van deze beide wagens is het rijbereik net iets beter dan deze povere 170 met een volle batterij. Maar alleen esthetiek telt in deze top 5.

Glenn Huyben auto fotograaf

4. Maserati Levante Trofeo

Maserati passeert niet vaak de revue bij Autofans. Maar de Levante verrast aangenaam door wat hij te bieden heeft. En dan heb ik het vooral over de verborgen schoonheid. Want eens de motorkap omhoog kan je beginnen lekkerbekken op een Ferrari-motor. Los van dat is deze Levante Trofeo een prachtige kar met een iets te hoog prijskaartje. Want hier en daar kom je toch al eens iets tegen van net te veel plastic.

Glenn Huyben auto fotograaf

5. Mini John Cooper Works GP

De meest beschamende auto van deze 5 wegens te pompeus om gewoon mee op de baan te rijden. Maar los daarvan een overvloed aan knappe details. Misschien is het boekenrek dat voor achterspoiler moet doorgaan net iets te veel van het goede. Maar wees maar zeker dat er liefhebbers voor zijn is. Alle kookboeken van Jeroen Meus passen er immers toch maar mooi in. Op een circuit worden deze looks zeker geapprecieerd.

Glenn Huyben auto fotograaf
Auteur: Auteur: Glenn Huyben
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws