Dit was 2020: de 5 opvallendste trends volgens redacteur Wim

2020 auto trends corona

Dat 2020 geen gewoon jaar ging worden, hadden we een jaar geleden nooit durven voorspellen. Redacteur Wim blikt terug op vijf trends die hem het afgelopen jaar het meest zijn bijgebleven.

1. Massale fabrieks- en showroomsluitingen

Eén trend hadden we vorig jaar wel zien aankomen (zie punt 3), maar de trend die het nieuws ging overheersen uiteraard niet. De coronacrisis heeft alle plannen voor 2020 radicaal omgegooid, ook bij automerken. De crisis zorgde ervoor dat de productie dit voorjaar bijna collectief werd stilgelegd, de verkoop tot stilstand kwam, en de automerken hun tegenvallende cijfers dit jaar niet meer goedgemaakt kregen.

2020 auto trends corona

2. Het virtuele autosalon

Nog zo’n effect van de coronacrisis: de logische annulering van de autosalons. Een evenement dat wereldwijd al een tijdje in zwaar weer zat. Alleen ons eigen Autosalon leek de magische formule te hebben om te weerstaan aan de moeilijkheden die kleppers als Parijs en Frankfurt plagen. Tot in maart Genève werd gecanceld, zowat alle merken als plan B bliksemsnel hun virtuele voorstellingen uitrolden, en dat ook de toverformule wordt voor het salon van Brussel in 2021.

2020 auto trends corona

3. Elektrificatie

We hadden het enkele jaren geleden al voorspeld en de automerken hadden er zich massaal op voorbereid. 2020 zou het jaar van de elektrificatie worden. Nog nooit werden er zoveel EV’s, plug-inhybrides en milde hybrides gelanceerd. Of de elektrische auto nu echt is doorgebroken, daarover lopen de meningen uiteen. Maar de hele boel is zonder twijfel in een ferme stroomversnelling geraakt die de komende jaren alleen nog zal toenemen.

2020 auto trends corona

4. The sound of silence

Nee, het gaat niet om het geluid van een elektrische auto. De klassieke auto klonk dit jaar opvallend stiller, en dat is uiteraard het resultaat van de katalysatoren en filters die er tegenwoordig aan een uitlaat moeten hangen. Met reden, want een schonere en gezondere leefomgeving, daar kan niemand op tegen zijn natuurlijk. Maar auto’s als de Mini John Cooper Works GP of de Audi S3 stelden zich dit jaar vocaal bescheidener op dan vroeger. En dat vindt ons liefhebbershart toch een beetje jammer.

2020 auto trends corona

5. De evolutie van Autofans

Als uitsmijter gaan we het even ongegeneerd over onszelf hebben. Want hoewel we het tijdelijk met een man minder moeten doen, is er bij Autofans dit jaar heel wat gebeurd. Zo bereikten we de kaap van de 1.000 abonnees op YouTube, begonnen we in volle coronacrisis een podcast die intussen al meer dan 20 afleveringen online heeft staan, en werden we de vaste contentleverancier voor de grootste autozoekertjessite van België. En dan heb je onze plannen voor 2021 nog niet gezien. Niet slecht in een crisisjaar, toch?

2020 auto trends corona
Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws