Porsche Boxster viert 25 jaar met jubileummodel

Porsche 718 Boxster 25 years

Dit jaar is het 25 jaar geleden dat Porsche de Boxster lanceerde. De baby-Porsche krijgt daarom een speciale editie, met flinke knipogen naar de wagen destijds.

Porsche toonde in 1993 al de concept car die later de Boxster zou worden. De Boxster-lijn zou vanaf 1996 tot nu 357.000 wagens van de band zien rollen. Op de NAIAS in Detroit werd de roadster getoond, met wat opvallende details. Die details zien we nu terugkomen in de 718 Boxster 25 Years.

Zo is hij alvast in dezelfde zilvergrijze kleur gelakt als de concept car, al was dat zilver ook een typerende kleur voor de latere productievariant. Daarenboven verwijst Porsche naar de concept car door de koperkleurige accenten in de voorbumper over te nemen op het feestmodel. Ook de benaming achterop wordt in dezelfde kleur uitgevoerd. De velgen worden niet overgenomen, maar de specifiek voor de Boxster 25 Years gekozen velgen krijgen wel dezelfde koperbruine lak. Tenslotte wordt ook de voorruit in zwart uitgevoerd.

Porsche 718 Boxster 25 years

Ook binnenin krijg je links naar de concept car van weleer. Het rode interieur bijvoorbeeld, een kleur die je ook op de softtop terugvindt. Niet zo fan van rood? Dan kan je ook voor zwart kiezen, voor zowel softtop als interieur.

Porsche 718 Boxster 25 years

Porsche neemt dus een 718 Boxster als basis, maar niet zomaar eentje. De keuze viel op de speelse 718 Boxster GTS 4.0. Daarmee heb je recht op de vierliter zescilindermotor, goed voor 400 pk.

De 718 Boxster 25 Years wordt geproduceerd in een oplage van 1.250 exemplaren. Vanaf eind maart staat hij bij je dealer en voor 97.924 euro zet je een exemplaar op je oprit.

Porsche Boxster concept car
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws