Volkswagen kleurt Blue Monday met deze Polo Harlekin

Je zal hem niet gauw in grote getale op de openbare weg zien rijden - hoewel... - maar de Nederlandse invoerder geeft je een leuke manier om de Blue Monday-vibes te verjagen. Deze Polo Harlekin is kleurrijk genoeg om er een regenboogmaandag van te maken.

In 1994 lanceerde Volkswagen de Polo Harlekin, op basis van de toenmalige Polo 6N. Die Polo Harlekin was eigenlijk een samenstelling van vier anders gekleurde Polo's.

4 exemplaren in één

Destijds lanceerde Volkswagen de Polo onder het nieuwe Baukastensystem. Daarbij kregen verschillende bouwstenen een andere kleur. Zo was de motor de blauwe zone, het gele was voor de uitrusting, rood stond voor de opties en groen groepeerde de lakkleuren. Om het nieuwe systeem origineel weer te geven werden 20 Polo's in die vierkleurenopstelling uitgevoerd voor promo bij dealers en evenementen. Het werd echter zulk een succes bijk de klanten dat Volkswagen uiteindelijk 3.800 Polo Harlekins bouwde, in verschillende productiereeksen. Wie eentje bestelde, wist op voorhand niet welke de basiskleur zou zijn.

De Polo Harlekin was trouwens niet de eerste veelkleurige VW. In 1964 had Volkswagen een advertentie lopen met een bontgekleurde kever, die moest tonen hoe makkelijk je de onderdelen van verschillende bouwjaren kon uitwisselen. In 1996 volgde een Golf Harlequin in de VS, geproduceerd op 246 exemplaren. In tuningmiddens circuleerde - of circuleert nog altijd - trouwens een Volkswagen Passat uit diezelfde periode in een veelkleurige outfit. Die versie werd echter nooit door Volkswagen zelf geproduceerd.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws