Amerikaanse schoolkinderen mogen genieten van Ford Godzilla V8

Amerikaanse schoolkinderen worden opgehaald met een gele bus. Dat is stereotiep en zal nog wel een tijd zo blijven. Voor de aandrijving van die bus mag Blue Bird gebruik maken van de 7.3 liter grote V8 van Ford. Je weet wel, dat blok dat Godzilla als officiële naam kreeg.

Die naam kreeg hij niet voor niets, want de ingenieurs slaagden er in een bepaalde versie in om 1.113 pk uit het blok te halen. In normalere proporties drijft de V8-motor onder andere de F-250 pick-up truck en zijn grotere broers aan.

hey buschauffeur...

Ook in de bussen van Blue Bird zal voortaan deze motor gelepeld worden. Blue Bird maakt al langer gebruik van Ford-motoren en bij de hernieuwing van het contract werd eens gekeken naar het aanbod. De 7.3 l V8 bleek smaller te zijn dan de 6.8-motoren waardoor de bustechniekers wat meer ruimte krijgen om aan de blokken te werken.

Denk echter niet dat de buschauffeur al rev'end en burn outs makend van voordeur naar voordeur zal rijden want het vermogen werd beperkt tot 350 pk, in plaats van de normale 430 pk. Speciaal voor de schoolbusversie bouwde Roush CleanTech ook een apart brandstofsysteem, waardoor de bussen zowel op propaan als benzine kunnen rijden.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws