Word jij de nieuwe eigenaar van deze Disco Volante Spyder?

Alfa Romeo Disco Volante Spyder auction (2021)

De eigenaar van deze Disco Volante Spyder besloot dat het tijd werd voor iets nieuws en daarom mag deze coachbuilt auto vertrekken. Zet jij hem bij in je verzameling?

De Disco Volante Spyder is geen echte Alfa Romeo, het is méér dan dat. De wagen werd gebouwd door Touring Superleggera en dat nog niet eens zo lang geleden. In 2017 werd de open versie van de Disco Volante namelijk voorgesteld aan het publiek. Hij refereerde natuurlijk aan die ene Disco Volante van Alfa Romeo uit 1952, met zijn typische voorzijde en ronde achterlichten. De nieuwe Disco Volante werd gebaseerd op de Alfa Romeo 8C en krijgt dus ook diens 4.7 V8 benzinemotor onder de kap. Die motor werd ontwikkeld door Ferrari. Voor de ombouw van de 8C naar de Disco Volante had Carrozzeria Touring zowat 4.000 manuren in 6 maanden nodig.

Alfa Romeo Disco Volante Spyder auction (2021)

Nu kan je hem dus alsnog in je garage binnenrijden, als je even gaat aankloppen bij Auxietre & Schmidt al zal je wel even netjes naar de prijs moeten vragen want die wordt niet meegegeven op de website. En je weet het; als je de prijs moet vragen... kan je 'm waarschijnlijk niet betalen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws