Dit is de goedkoopste tweedehands EV in België (maar moet je 'm kopen?)

EV tweedehands

Nu de elektrische auto al enkele jaren over onze wegen bolt, hoe zit het op de tweedehandsmarkt? Zijn er koopjes te rapen? Wel, we gingen op zoek naar dé goedkoopste EV die tweedehands te koop staat in België. Maar is het er ééntje waar je in gezien wil worden?

Kijk, draai of keer hoe je het wil maar de komende jaren zullen we onder druk van regelgeving richting EV geduwd worden. Maar wat als je maar over een beperkt budget beschikt? Met andere woorden: is de EV ook iets voor de gewone arbeider die vaak tweedehands auto's koopt? We trokken met onze internetbrowser richting Autoscout24 en zochten het uit!

Nee, geen Tesla

Laat ons meteen een droom doorprikken, want de goedkoopste Tesla momenteel op Autoscout24 is een nog steeds bijna 30.000 euro kostende Model S (85 kWh) van 2013 met 285.000 (!) kilometer op de teller. Bezwaarlijk een koopje te noemen natuurlijk, want voor 30.000 euro koop je veel ander auto tweedehands, of zelfs een nagelnieuwe MG ZS EV - een favoriet op onze redactie. Berg die droom van een spotgoedkope Tesla dus al maar op.

EV tweedehands

Laten we dan de Renault Twizzy's (bezwaarlijk een auto te noemen) en elektrische busjes even links liggen, dan komen we bij geen volledige verrassing uit. Want de elektrische auto die pionierde op de Europese markt staat ook met het laagste prijskaartje op de tweedehandsmarkt.

Nieuwprijs: 35.840 euro

Jawel, de Mitsubishi i-MIEV is officieel de goedkoopste elektrische auto op de Belgische tweedehandsmarkt. Want op Autoscout24 staat er een exemplaar vanuit 2013 te blinken met een prijs van 6.200 euro. En o ja, die prijs is trouwens onderhandelbaar. In ruil krijg je een - tja - auto met een elektromotor van 67 pk en een accu van 16 kWh. Volgens de eigenaar goed voor 80 tot 120 kilometer range.

EV tweedehands

Toegegeven, klinkt niet bijster, die range. Al zeker niet voor een elektrische auto die in 2011 nog 35.840 euro kostte. Echter, voor 6.200 euro wordt 'ie plots een stuk interessanter. Zijn we gul en spreken we van een realistische range van 100 km, dan kost deze I-MIEV 62 euro per bruikbare kilometer. Een Tesla Model 3 Performance kost je volgens die berekening vlot 120 tot 130 euro per bruikbare kilometer!

Betrouwbaar lelijk

Of je echter als de wiedeweerga zo'n Mitsubishi I-MIEV op de kop moet tikken? Dat is een ander verhaal natuurlijk. Eigenaars zijn alvast lyrisch over de spotgoedkope prijs om deze auto op de baan te houden en alle "grote" problemen zijn ondertussen al via Mitsubishi verholpen via recalls. Of anders gezegd: zoals je van een Mitsubishi gewoon bent is dit een verrekt betrouwbare auto.

EV tweedehands

Rest er nog de vraag: "Wil je hier in gezien worden?" Wel, daar hebben we eerlijk geen antwoord op. Daarnaast rijdt deze I-MIEV zoals hij er uit ziet én vind je voor minder dan 7.000 euro ook enkel Renault Zoe's en Nissan Leafs op Autoscout24. Hoe dan ook, dit is dé goedkoopste elektrische tweedehandswagen in België.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws