Politie Antwerpen gaat undercover met Lambo Huracan

Politie Antwerpen 1 april

De stad Antwerpen kamt met een plaag van straatracers die de straten onveilig maken. Om daar tegenin te gaan doet het politiekorps een Fast and Furious'ke door undercover te gaan in het milieu. Strijdwapen van dienst: een Lamborghini Huracan!


Deze 1 aprilgrap verscheen op 1 april 2021


Hoe pak je straatracers aan? Het is een vraag die zonder twijfel al meermaals over het bureau van de politie van de stad Antwerpen is gepasseerd. Want straatracers, patsers en tuners zijn de stad aan het overnemen, 1 mile at a time. Freddy de Vla, korpschef van politie Antwerpen, kwam tijdens een filmavond op het perfecte idee: het milieu van straatracers infiltreren via een undercover team.

Onderwereld

De politie van Antwerpen richtte daarom een speciale unit op die het vertrouwen van de straatracers moet winnen. Daarvoor doet het beroep op een auto die zowel patsers, straatracers als tuners aan spreekt. Nee, geen Toyota Supra - die link zou té opvallend zijn -, wel een Lamborghini Huracan. De aankoop daarvan kon enkel door stad Antwerpen goed gekeurd worden als de Huracan uitgerust zou worden met een veilige wrap. Even werd geopperd voor een brandweer-wrap maar uiteindelijk besloot de politie er voor om haar gekende kleurstelling te gebruiken.

Of dit er niet voor zorgt dat de undercoveragenten meteen opvallen? Volgens Freddy de Vla alvast niet: "We hebben van de straatracers geleerd dat opvallen de beste techniek is om nét niet op te vallen. Door voor duidelijke politiekleuren te kiezen geven we net aan dat we niet van de politie zijn." Het team trekt alvast in de nacht van 1 april de Antwerpse onderwereld in.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Eddy 21:34
afbeelding van Eddy

Hahaha... Ik kan niet wachten om de politie van Brussel te zien!

Philippe Vergauwen 20:41
afbeelding van Philippe Vergauwen

1 april :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws