Mercedes GLB vindt zichzelf geen echte SUV, zwiert zelf "offroad-wielbogen" van carrosserie

Mercedes GLB recall

Mercedes zit in de VS met een vervelende situatie, want veiligheidsorganisatie National Highway Traffic Safety Administration is tot de vaststelling gekomen dat enkele duizenden GLB's last hebben van losse wielboogbeschermers rond de voorwielen en spoilers die tijdens het rijden durven verdwijnen.

Hoewel er in Europa geen verplichting tot openheid is omtrent recalls bij automerken, is dat wel het geval in de Verenigde Staten - the place of law suits. Waardoor het loont om sporadisch eens over het water te gaan kijken wat veiligheidsorgaan National Highway Traffic Safety Administration de voorbije periode heeft ontdekt. Want groot of klein, premium of budget, elk foutje wordt uitgebreid onder de loep genomen. Niet anders bij de GLB, Mercedes' spirituele opvolger van de GLK.

Vliegvreugde

Die in de basis voorwielaangedreven crossover kampt met enkele vervelende problemen voor eigenaars. Althans, voor eigenaars van een GLB geproduceerd tussen 13 mei 2019 en 15 september 2020. De extra wielboogbeschermer aan de voorwielen - je weet wel, dat plastiek stukje dat de GLB zijn offroadlooks moet geven - kan tijdens het rijden losvliegen door een fout tijdens de assemblage in Mexico. Die fout laat een klein spleetje tussen spatbord en opgeplakte wielboog achter.

Mercedes GLB recall

Al stopt de recall-pret voor de GLB daar niet, want ook de spoiler kampt met problemen. Die heeft twee stukken die over de rand van de koffer verticaal naar beneden lopen (om de aerodynamica te verbeteren). Ook die stukken kunnen tijdens het rijden het hazenpad kiezen. Niet zo goed voor de aerodynamica, ook niet zo goed voor de auto's die op dat moment achter je rijden. In de VS gaat het alvast over zo'n 7.500 GLB's die terug richting de dealer worden gestuurd om de problemen gratis te verhelpen. Specifiek gaat het over de daar verkochte GLB 250's en Mercedes-AMG's GLB 35.

Lees HIER alvast onze review van de GLB... mét vaste spatborden.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws