Lamborjohnny is ludieke reactie van Belgisch designer Musketon op kwade mail Lamborghini

Musketon Lamborjohnny

Belgisch illustrator Musketon staat te boek als een tekentalent die zijn weerga niet kent. Met vlijmscherpe humor die vervat zit in een compleet eigen stijl. Lamborghini's kan hij beter niet meer schetsen. Want het Italiaanse merk betichtte Musketon van een auteursrechtelijke inbreuk door een Countach te gebruiken in zijn werk. Ach, dan teken je voortaan toch gewoon Lamborjohnnys?

Beeld je even in, je hebt een passie voor auto's en bent in het dagelijkse leven een talentvolle illustrator die met zijn eigen stijl (en gepaste humor) telkens weet te imponeren. Dan is de kans groot dat in je artworks bekende auto's passeren. Eén van zijn laatste digitale kunstwerken viel niet in goede aarde bij Lamborghini. Want het automerk stuurde prompt een mail om Musketon te wijzen op een auteursrechtelijke inbreuk. Het verwijderen van het werk was dan ook de boodschap.

Lambor...johnny

Toegegeven, tot op een punt heeft Lamborghini gelijk. Want zonder toestemming van het Italiaanse merk gebruikt de Limburgse illustrator een Countach in onderstaand werk. Een werk dat trouwens ook werd verkocht via een NFT, een Non-fungible token dat eigenaarschap koppelt aan een digitaal object. Niet naar de zin dus van Lamborghini. Waardoor Bert Dries (a.k.a Musketon) vriendelijk werd gevraagd om het stuk te verwijderen.

Musketon reageert alvast humoristisch op het voorval. Enerzijds door vriendelijk wat gratis stickers van hem op te sturen naar het hoofdkantoor van Lamborghini. Anderzijds door voortaan gewoon lekker Lamborjohnnys te tekenen. Wij zijn alvast fan!

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
suskewiet 17:23
afbeelding van suskewiet

een merk dat ooit begon met tractors zou je ook lamboerghini kunnen noemen

Uw reactie