Dit waren de meest exclusieve automerken van 2021 (in België)

Exclusieve automerken belgie 2021

Vorig jaar werden er net geen 400.000 nieuwe auto's ingeschreven in België. En hoewel dat een serieuze kluit minder is dan de jaren voordien, blijven dat een hoop wagens natuurlijk. Desalniettemin zijn er enkele automerken in geslaagd om maar een handjevol auto's in te schrijven. Of om het mooier uit te drukken: dit waren de meest exclusieve automerken van 2021... in België!

Wie dacht dat Ferrari, Maserati of Lamborghini synoniem staan met exclusiviteit is er tegenwoordig aan voor de moeite. Oké, je komt modellen van die autobouwers misschien niet op elke hoek van de straat tegen, al heeft dat er eerder mee te maken dat ze vaak een warm plaatsje krijgen naast een roedel andere wagens. Als we je zeggen dat er automerken zijn die vorig jaar amper een handjevol modellen wisten in te schrijven, dan lijken de 137 (!) inschrijvingen van Ferrari plots exuberant. Daarmee doet het Italiaanse sportwagenmerk het trouwens beter dan Bentley (109 ex.) en Maserati (102 ex.).

1 van 1

Wie zijn dan die écht exclusieve merken? Porsche misschien? Uiteraard niet. De Duitse (sportwagen)fabrikant wist vorig jaar maar liefst 3.012 nieuwe auto's in te schrijven in België en doet het daarmee beter dan Lexus, Alfa Romeo, Polestar en Subaru... opgeteld! Straffer nog, Porsche leverde de vijfde meest populaire elektrische auto in België in 2021. Inderdaad, de Taycan doet wonderen voor het merk. Want met 1.099 inschrijvingen slokt de Taycan vlot 30% van de totaalverkoop bij Porsche op.

Exclusieve automerken belgie 2021

Tijd dus voor de écht exclusieve merken. Met Aston Martin en Lotus kom je al in de buurt, al wist dat Brits duo vorig jaar nog een respectabele 43 auto's in te schrijven, elk. Het eerste écht exclusieve automerk van 2021 in België was Alpina, de Duitse veredelaar van BMW's die 9 nieuwe wagens wist in te schrijven. Nog een streep exclusiever is Rolls-Royce dat in 2021 zeven nieuwe wagens wist in te schrijven in België. Hoewel we hierboven verschillende sportwagenmerken opsomden met een verkoop die de decimalen in ging, wist McLaren amper 3 nieuwe wagens in te schrijven. Noem het exclusief, of gewoon een slecht jaar voor het Britse merk. De lijn is natuurlijk steevast flinterdun.

Dé echte winnaar, de absolute nummer 1 qua exclusiviteit, is een automerk van onze noorderburen. Nee, niet DAF (die verkopen al even geen auto's meer), wel Donkervoort. Vorig jaar werd er 1 nieuwe Donkervoort ingeschreven in België. Kijk, veel exclusiever dan dit wordt het niet natuurlijk. Of Jeroom er voor iets tussen zat? Dat kunnen we niet met zekerheid zeggen...

Exclusieve automerken belgie 2021

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Jos D. 18:13
afbeelding van Jos D.

Als je exclusief enkel zou meten ahv aantal verkochte exemplaren, zal het niet lang duren met dat merk :-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws