Bizar: Dacia lanceert E-sporttoernooi voor Rocket League

Dacia Rocket League

Om de eerste verjaardag van de elektrische Spring te vieren heeft Dacia besloten gamers te trakteren op een uniek toernooi in Rocket League. Hoewel je in die game voetbal speelt met auto's, zal er wel geen Dacia present tekenen op het veld. Eigenaardig, op z'n minst.

Hoewel Dacia auto's maakt waar je weinig fouts over kan zeggen, is het niet meteen een automerk dat je in een game verwacht. Want wie wil er racen in Gran Turismo met een Duster? De tijd staat echter niet stil, want voor het eerst in de gamegeschiedenis maakt Dacia haar opwachting! In Rocket League nota bene, een immens populaire voetbalgame waarin je niet met spelers maar wel met auto's speelt. Via het "Dacia Spring Electric Tournament" wil het Roemeense merk gamers attent maken dat het budgetmerk een elektrische auto in de cataloog heeft staan.

Spring is not in the air

De opzet lijkt dan ook simpel; laat gamers deelnemen in het tornooi met gedigitaliseerde versies van de Spring, toch? Wel, de kaarten lijken net wat anders geschud. Want Dacia mag zelf geen auto leveren voor de wedstrijd. In de plaats krijgen teams (van 3) die deelnemen de opdracht om hun auto's uit te dossen met elektrische stickers etc. Juist ja.

Dacia Rocket League

Wat de toegevoegde waarde van Dacia dan in dit verhaal is? Het team dat het tornooi wint krijgt een prijs van 5.000 euro per persoon en de kans om een tijdje rond te toeren in een Dacia Spring. Dit moet, zonder twijfel, één van de meest bizarre samenwerkingen zijn tussen een automerk en een videogame. En ja, we tellen die keer mee dat je met een Mercedes GLA kon rondrijden in Mario Kart.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws