Dartz viert 10 jaar "The Dictator" met gelimiteerde gouden Prombron (2022)

Dartz Prombrom The Dictator

Exact tien jaar geleden verscheen acteur Sacha Baron Cohen als dictator op het grote scherm in de film "The Dictator". Om die verjaardag te vieren lanceert autobouwer Dartz een tot 10 stuks gelimiteerde versie van haar Prombron die luistert naar de naam "Prombron’ The Dictator Aladeen Edition MMXXII". Alsof de wereld nog niet gek genoeg is...

Moest je net de in Letland gevestigde autobouwer Dartz uit je geheugen hebben gewist, excuses dat we het merk terug oprakelen. Al hangt daar een goede reden aan vast. Want Dartz brak internationaal door met haar Prombron dankzij de film "The Dicator" uit 2012. Die is exact 10 jaar oud, waardoor Dartz besloot een ode te brengen aan de cultfilm van acteur en komiek Sacha Baron Cohen.

Geen walvispenisleder meer

Die ode luistert naar de naam Prombron’ The Dictator Aladeen Edition MMXXI. Een duidelijk knipoog naar het typetje Admiral General Aladeen dat Sacha Baron Cohen in de film speelde. In The Dictator liet Admiral General Aladeen zich vervoeren in de Dartz Prombrom van die tijd, een stevig verbouwde Hummer H2 met een gepantserde carrosserie en een interieur gemaakt van walvispenisleder (geen mop). Tegenwoordig blijft Dartz van de edelen delen van walvissen af én gebruikt het bedrijf uit Letland de Mercedes-AMG GLS 63 als basis. Waardoor je dus bijna zou kunnen zeggen dat deze Prombrom zijn startprijs van dik 1 miljoen euro waard is.

Dartz Prombrom The Dictator

Wat je voor dat geld krijgt? Opulentie. In een weinig subtiele vorm van dat woord. Want de 3.1 ton wegende mastodont krijgt een compleet vergulde carrosserie (en dus niet gewrapt) dat in vuurgevechten zijn mannetje moet kunnen staan. Hoewel geen lichtgewicht weet de Prombrom dankzij zijn 4.0-liter V8 van 800 pk en 1.000 Nm in amper 3.8 seconden de honderd aan te tikken. Zelfs de top van 280 km/u valt hallucinant te noemen. Het interieur bestaat dan weer - en we quoten rechtstreeks - uit natuurlijk leder, 555 soorten hout, échte gouden knopjes, klassieke tellers omdat LCD-schermen zuigen en een ruime koffer om maagden in te steken.

Politiek correct? Niet bij Dartz.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws