Porsche 911 GT3-uitlaat brult nu ook je favoriete muziek

Porsche 911 Soundbar 2.0 Pro 2022

De feestdagen komen eraan, en dat weten ze ook bij Porsche. Is je kroost echter nog niet rijp voor een complete 911 GT3, dan biedt de constructeur maar al te graag een alternatief. Wat dacht je bijvoorbeeld van een soundbar die muziek afspeelt door de originele uitlaat van zo’n über-911?

Vraag je ons naar de beste autogeluiden, dan moet dat van een een Porsche 911 GT3 die het uitbrult aan zo’n 9.000 toeren per minuut er toch tussen zitten. Dat dankt zo’n bolide natuurlijk deels aan zijn uitlaatsysteem, en precies dat onderdeel kan je nu met geluid en al in huis halen. Porsche biedt namelijk een échte 911 GT3-uitlaat aan waarbij de gewoonlijke 4.0-liter zescilinder boxermotor vervangen wordt door een setje speakers.

Veel geluk en veel geld

Porsche noemt zijn creatie de Porsche 911 Soundbar 2.0 Pro, en zoals de naam al doet vermoeden is het niet de eerste keer dat de Duitsers met dit idee op de proppen komen. Een paar jaar geleden verkochten ze al eens een gelijkaardige soundbar, al maakte die toen gebruik van het uitlaatsysteem van de vorige generatie 911 GT3. Niet alleen de uitlaat zelf, maar ook de technologie kreeg sindsdien een update. Zo wordt het stereogeluid verzorgd door een Dolby Atmos DTS HD-systeem, beschikt het apparaat over HDMI-poorten die 4K-compatibel zijn en kan je er naar wens geluid heen sturen langs een Bluetooth-verbinding, langs Apple Airplay, langs Google ChromeCast of langs Spotify Connect.

Porsche 911 Soundbar 2.0 Pro 2022

De Soundbar 2.0 Pro laat zich ook verbinden met andere Porsche-soundbars, voor het geval je dat vorige exemplaar ook al hebt hangen of er meerdere van hebt aangeschaft. Dan moet je echter wel héél veel geluk hebben, want Porsche produceert dit indrukwekkende ding in een oplage van slechts 500 exemplaren. En krap bij kas mag je ook niet zitten: voor minder dan 9.000 euro hang je het 65 kilogram zware toestel niet aan je muur.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws