Nieuwe Toyota Grand Highlander maakt kinderen blij

Toyota Grand Highlander Nintendo 2023

Toyota heeft zijn antwoord klaar voor zij die de enorme Highlander nog net niet enorm genoeg vinden. Vandaag stelden ze de Grand Highlander namelijk voor aan de Amerikaanse markt, een auto die ze zelf omschrijven als de ultieme roadtrip-auto… En dat dankt de SUV niet alleen aan zijn ruime cabine.

Vandaag trok de Amerikaanse Toyota-importeur het doek van de Grand Highlander, een SUV die aldaar de leegte tussen de reguliere Highlander — die wij hier ook kennen — en de Sequoia — die je bij ons zou vastrijden in de eerste eenrichtingsstraat — moet vullen. Zoals het een Toyota betaamt, bestaat het merendeel van het motorenaanbod uit zelfopladende hybrides. Bovendien beschikt het ding over drie zitrijen, maar dat heeft de Highlander-zonder-Grand allemaal ook. Wat die echter niet heeft, is een Nintendo Switch OLED met Mario Kart Deluxe.

Voor de snelle beslissers

Dat is namelijk precies wat je krijgt wanneer je nu een Grand Highlander bestelt, of toch indien je één van de eerste 500 bent om dat te doen. Die klanten krijgen namelijk een Nintendo Switch OLED-console met een Mario Kart-spelletje meegeleverd met hun nieuwe auto, en die hoeft er dan gelukkig niet zo opvallend uit te zien als het exemplaar dat in deze beelden getoond wordt. Voor de gelegenheid stak Toyota namelijk één Grand Highlander in een opvallende Nintendo-wrap om er de aandacht mee te gaan trekken tijdens de Chicago Auto Show de komende dagen. Toyota trok een dergelijke stoot eerder al uit zijn marketinghoed, al vonden we de PS5 die je bij een Yaris GT7 cadeau kreeg persoonlijk wel iets overtuigender.

Toyota Grand Highlander Nintendo 2023

Ben je toch gewoon geïnteresseerd in de Grand Highlander zelf, dan nemen we je dat niet kwalijk. In zijn juiste versie biedt de SUV namelijk plaats aan acht personen, terwijl je op motorisch vlak de keuze krijgt uit drie varianten. De eerste beschikt over een 2.4-litermotor op benzine, de tweede maakt gebruik van een hybride aandrijflijn op basis van een 2.5-literblok en de laatste is een 350 pk sterke ‘Hybrid Max’ waar Toyota nog niet veel informatie over vrijgeeft. Dat doet er stiekem ook niet zoveel toe, want de kans dat de Grand Highlander ooit tot in Europa komt roadtrippen is vrijwel onbestaande gezien het beperkte succes van de reguliere Highlander in onze contreien.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws