Rijplezier voorop: Porsche ROADS-app navigeert je vanzelf langs de leukste route

Porsche Roads app 2023

Maak je geregeld eens gebruik van een navigatie-app, dan ken je de frustratie: kies je voor de kortere, zuinigere route, of ga je toch maar voor de voorgestelde omweg die je volgens de software twee minuten tijd zou besparen? Aan dat dilemma komt nu een einde met de Porsche ROADS-app: die kiest gewoon voor rijplezier.

Ieder merk heeft wel zijn appje tegenwoordig. Daarmee kan je dan misschien de verwarming op afstand inschakelen of je auto terugvinden wanneer je weer eens vergeten bent waar je hem gelaten hebt, en in sommige gevallen kan je hem zelfs op commando scheetgeluidjes laten maken om voorbijgangers te beschamen — lekker volwassen, Tesla. De béste functie vind je echter in de ROADS-app van Porsche, want die brengt het ouderwetse rijplezier terug in je dagelijkse rit.

Geen Porsche nodig, wel een iPhone

Porsche heeft zijn eigenzinnige navigatie-applicatie namelijk een grondige update gegeven, en daarbij krijgt de software toegang tot AI — kort voor ‘Artificiële Intelligentie’, voor het geval je de voorbije maanden onder een steen hebt geleefd. Voor één keer heeft die AI echter eens iets nuttigs te doen, want de ROADS-app kan er niet gewoon de snelste of kortste maar vooral de leukste route mee bepalen op basis van jouw voorkeuren. Je geeft met andere woorden gewoon je bestemming in en duidt aan of je vooral zin hebt in snelle stukken, bochtige weggetjes of een combinatie van de twee, en de ROADS-app vertelt je hoe je moet rijden.

Porsche Roads app 2023

Porsches applicatie zelf is stiekem helemaal niet nieuw: de ROADS-app gaat alweer mee sinds 2019. Toen bevatte die al de mogelijkheid om bepaalde routes op te slaan en zelfs te delen met andere gebruikers van het platform, en dat zijn er inmiddels al 180.000. Het fijne is dat het daarbij zelfs niet uitsluitend om Porsche-eigenaars hoeft te gaan, want de ROADS-app is ook toegankelijk indien je gewoon met een willekeurige Kia, Suzuki of Peugeot op baan bent. De enige vereiste is dat je smartphone uit de Apple-stal komt, want een versie voor Android-toestellen is voorlopig niet beschikbaar.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws