Tesla Model S 6X6 doet sprintje in 1.04 seconden

Tesla Model S 6X6

Niet Roadster of Cybertruck is Tesla's eerstvolgende auto die in productie gaat, wel deze Model S 6X6. Elon Musks nieuwste geesteskind met 1.666 pk dat in amper 1.04 seconden naar de 100 sprint. Jep, daar sta je dan met je Bugatti.

Sinds Tesla de sprintwedloop gestart is zijn er onnoemelijk veel concurrenten die de Amerikaanse constructeur de loef af willen steken. Lucid is er zo eentje die zegt met de Air een luxesedan te hebben die nog sneller is dan de Tesla Model S Plaid. Niet naar de zin van Tesla's opperhoofd Elon Musk natuurlijk. Waardoor hij zijn ingenieurs aan het werk zette. Het resultaat... is net zo onaards als de CEO zelf.

6 wielen = meer grip

Zo zit de Model S Plaid al niet verlegen om vermogen (1.033 pk). De Model S 6X6 tilt dat vermogen echter naar een geheel ander niveau. Met de toevoeging van een extra set wielen (en daardoor twee extra elektromotoren) wordt het vermogen van de Model S opgeschroefd naar 1.666 pk. Gek genoeg is dat echter niet de hoofdreden waarom deze Model S 6X6 een setje extra wielen krijgt. Nee, dat heeft alles te maken met extra grip.

De sprint vanuit stilstand is namelijk niet enkel een kwestie van vermogen maar ook van grip. Maar hoe geef je een Model S een stuk meer grip? Wel, volgens Tesla's hoofdingenieur Arthur Prilmob door simpelweg extra wielen toe te voegen! De cijfers spreken dan ook voor zich met een sprint naar de honderd van amper 1.04 seconden. Enfin, de sprint naar de 60 mph (96 km/u). Maar iets zegt ons dat die 4 extra km/u niet veel langer in beslag zal nemen. Tesla neemt de Model S 6X6 per direct in productie en zegt exemplaren te bouwen tot het de Cybertruck 6X6 begin volgend jaar in productie zal nemen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
John 14:16
afbeelding van John

A. Prilmob , beste hoofdingenieur die Tesla ooit gehad heeft ! Zou hij een jaar moeten wachten vooraleer hij opnieuw met iets nieuws komt?

Andy 07:56
afbeelding van Andy

Pfff dat we als volwassenen die 1 april grappen zo leuk vinden en maar blijven doen snap ik niet.

Sander 22:30
afbeelding van Sander

Hahaha 1.04 staat natuurlijk voor 01-04 1 april dus.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws