Analisten raden GM aan Opel buiten te smijten

opel

Het gaat al lang slecht met Opel, de Europese tak van General Motors. De laatste drie jaar zou Opel tussen de 10 en 20 miljard dollar gekost hebben aan General Motors. Niet verwonderlijk dus dat financieel analisten zich vragen stellen bij het behoud ervan.

Analisten raden General Motors dan ook aan zo snel mogelijk af te stappen van Opel. Zo niet, dan zouden ze nog eens twaalf miljard dollar verliezen binnen dit en tien jaar. Anderzijds zou het opzeggen van Opel ook dertien miljard dollar kosten. Met andere woorden, geld verliezen doen ze altijd.

General Motors heeft ooit op het punt gestaan Opel te verkopen, in 2008 toen ze op de rand van de afgrond stonden. Maar ze hebben destijds beslist dat niet te doen, al hebben ze Opel sindsdien nooit meer op het rechte pad gekregen. Niet alleen de verkopen vallen vaak tegen, ook het leiderschap kent alles behalve continuïteit. De ene manager na de andere stapt op of wordt overgeplaatst. Er lijkt niemand de touwtjes in handen te nemen en in tijden als deze is dat cruciaal.

De woordvoerder van General Motors, Jim Cain, blijft volhouden dat zijn bedrijf er alles aan zal doen om Opel opnieuw op het rechte pad te krijgen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Techno Patat 17:57
afbeelding van Techno Patat

Ik geef het niet graag toe, maar Duckje heeft gelijk over VW!

Maar ik zie het anders, geef ze eens wat tijd! Want de laatste tijd maken ze echt goeje en mooie auto's! En zelfs m'n moeder heeft dat al opgemerkt (we hebben het hier over de vrouw die op de parking van de Supra Bazar naast een Toyota Avensis break MET WIELDOPPEN ging staan toen ze bij mij in de Alfa moest kruipen...)!
Maar de mensen gaan niet van vandaag op morgen veranderen van merk! Laat ze nu nog enkele knappe dingen lanceren en de mensen gaan beetje bij beetje overstappen!

(Vooral omdat ik vooral uit de mensen uit m'n omgeving weinig positiefs hoor over de nieuwe golf... Je mag evolueren zonder revolutie, maar als je te weinig doet wordt dat ergens wel afgestaft!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws