One-off Pagani Zonda 764 Passione in de maak

Alsof je met een gewone Pagani nog niet voldoende opvalt...

Het nieuwste model van de Italiaanse constructeur is de Pagani Huayra, maar dat weerhoudt ze er niet van om nog enkele one-offs te maken van de legendarische Zonda. Een aantal keer peer jaar laten ze weten de laatste Zonda te bouwen, maar het lijkt erop dat elke keer iemand met grof geld komt aanzwaaien er een nieuwe "laatste Zonda" komt.

Ook dit keer. Opnieuw spreken ze van de laatste Zonda, dit keer een Zonda 764 Passione met het Zonda F chassis en motor van de Zonda 760 RS. Dat is een M120 AMG blok met twaalf cilinders en 7.3 liter longinhoud. In deze one-off is die goed voor 760 pk, goed 20 pk meer dan de Zonda R motorsport.

Hoe deze one-off er zal gaan uitzien blijft de vraag. Voorlopig is er sprake van fucsia met contrasterende carbon elementen. Het lijkt in supercarland in de mode te zijn erg felle en opvallende kleuren te gebruiken.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Techno Patat 15:32
afbeelding van Techno Patat

Het zal moeten de laatste Zonda zijn, AMG heeft het 7.3 blok uit de productie geschrapt ;)! En er was toch sprake van 3 Zonda 760RS'n? Naar mijn weten zijn er nog maar 2 gebouwd, dus dit zou nog wel eens de aller allerlaatste kunnen zijn!

Quin 13:34
afbeelding van Quin

Ze hebben moeite om het los te laten ;). Kan ze geen ongelijk geven, de Zonda overtreft voor mij de Huayra op alle vlakken (looks, sound, etc).

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws