Mini overweegt een sedan en sportwagen

Mini wil uitbreiden, dat staat al langer vast. Nu krijgen we dankzij kersvers bestuurslid Harald Kreuger ook een zicht op wat zo'n uitbreiding nu eigenlijk zou inhouden.

De sportwagen zou zijn pijlen richten op de Mazda MX-5 die momenteel nog koning is in zijn segment. Met een degelijke fun-factor en een beschaafd prijskaartje (nvdr: eerst zien, dan geloven) wil Mini de ultieme kleine sportwagen op de markt brengen. Blijft nog de vraag of Mini met achterwielaandrijving wil beginnen experimenteren.

De sedan zou vooral belangrijk zijn in China en de rest van Azië. Recent doet het Mini-merk het heel goed in China, als die positieve trend zich zo voortzet kan China wel eens vlugger dan verwacht Mini's grootste afzetmarkt worden.

Harald Kreuger zegt ook informatie te hebben over een kleinere Mini die gepositioneerd zou worden onder de huidige Cooper. Waarschijnlijk zou deze creatie veel details lenen van het Rocketman concept dat voorgesteld is in Genève vorig jaar.

De foto van Mini in de WRC bovenaan het artikel dient natuurlijk gewoon ter illustratie, maar zover waren jullie hopelijk al.

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Yvesw 22:16
afbeelding van Yvesw

Ik geef het op met die Markdown syntax :p

PieterE 17:22
afbeelding van PieterE

Het was allemaal leuk toen de nieuwe mini er aankwam, de cabrio en de clubman zijn ook wel leuk. Maar vind het een rare zet om modellen te blijven lanceren.. de mini countryman is in mijn ogen veel te groot, en heeft niet echt iets met de naam mini te maken... Dan kunnen ze beter een oude naam, zoals BMC erop plakken, dan heb je de mini als model, en heb je nog ruimte om andere modellen te introduceren, zonder de naam mini oneer aan te doen.

Quin 20:22
afbeelding van Quin

Zelfde als Duckje: geen behoefte aan nog enkele nieuwe modellen. Ik denk dat je ook niet bepaald veel verbeelding nodig hebt om een Minisedan te verbeelden (of te Photoshoppen, Yvesw ;-)?)

Yvesw 21:02
afbeelding van Yvesw

@Quin: Tussen alle drukte zou ik er mij eens aan durven wagen ;)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws