Nog twee nieuwe Toyota-sportwagens op komst

De Toyota GT86 heeft lang op zich laten wachten, maar kwam er uiteindelijk toch. En hij is niet de laatste sportkar van Toyota, want volgens een ingenieur van het merk volgen er nog twee modellen.

De eerste zou daarbij als goedkopere' sportwagen gepositioneerd worden. Hij zou worden ontwikkeld als auto die meer in de smaak valt bij de grote massa. Daarna komt er eentje die wat meer upmarket gepositioneerd wordt.

Verder blijft de bron erg vaag over de lancering of inhoud van de wagens, al laat men wel vallen dat de ontwikkeling van een sportversie tot vijf jaar kan duren, terwijl een gewone wagen drie jaar op de tekentafel ligt. Nog even wachten dus. Zijn wij de enigen die terugdenken aan de tijden met de Supra, Celica en MR2 in het gamma?

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Yvesw 18:54
afbeelding van Yvesw

@Messer: Gewoon een wedergeboorte van de MR2 lijkt me. Zou wel hip zijn als ze het gewoon de MR zouden noemen, want in mijn ogen heeft "midship runabout two-seater" nooit op een bal geslagen. Ik stel een 1.8T of een 1.6atm voor met rond de 120pk.
Wat een line-up zou er dan komen bij Toyota: MR - GT86 - Supra. Ik word er bijna euforisch van!

Yvesw 19:21
afbeelding van Yvesw

@Messer: Ze kunnen beginnen met een instapper met 120pk. Ik denk dat mensen ook niet meer zo naïef zijn dat PK's alles is. Stel dat ze -met de huidige technologie- het een gewicht kunnen geven van rond de 1050kg, dan heb je een heel potent wagentje ;)
En daarna kunnen ze er grote motoren in lepelen uiteraard :)

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws