Aston Martin wil haar V12 in de Cygnet

Aston Martin V12 Cygnet

Een V12 proppen in een kleine stadsrakker. Alsof ze bij Aston Martin nog niet voldoende kritiek over zich kregen nadat ze hun veredelde Toyota iQ te duur verkochten.

De grap is al concreter dan je denkt. Interne bronnen beweren dat er reeds een haalbaarheidsstudie werd uitgevoerd door Aston Martin. Of er voldoende potentiële klanten zijn wordt daarbij niet vermeld. Het zou gaan om de gekende 6.0 liter V12 die nu enkel in de topmodellen van Aston Martin schuilt. Insiders zeggen dat er technisch geen mirakel moet gebeuren om de V12 in de kleine Cygnet te monteren. Het motorblok zou wel dichtgenepen worden, de volle 510 pk vinden ze wat belachelijk.

Mocht het gekke project groen licht krijgen dan heeft de Nissan Juke-R er op een zekere manier een concurrent bij. Die laatste werd trouwens voor 500.000 euro verkocht. Of Aston Martin even goed doet is nog maar de vraag. De Britten geven wel toe dat het vooral voor het Midden-Oosten bedoeld is.

Photoshop-afbeelding hierboven door YvesW

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Wim 17:10
afbeelding van Wim

Zullen ze hem wel serieus moeten uitrekken. Er ging vroeger amper een V6 in een Clio zonder achterbank. De V12 kan amper in een Vantage. Die insiders zijn eens goed aan het lachen nu :)

Techno Patat 19:57
afbeelding van Techno Patat

Inderdaad! Dat het een V8 zou worden kan ik nog begrijpen. Dat is uiteindelijk niet veel langer dan een 4cilinder! Maar een V12? Jeah right, het ligt inderdaad al goed vol in de Vantage, laat staan in koekenkoos!

Yvesw 19:32
afbeelding van Yvesw

Ik snap het probleem hier niet? Het ding past perfect...
http://i.imgur.com/asU7h.jpg

Kenny 18:33
afbeelding van Kenny

Is op zich perfect mogelijk, er waren toch al eerder 'plannen' met een V8 (hoewel die net wat kleiner is :p).
https://autofans.be/nieuws/varia/23632-komt-er-een-v8-aston-martin-cygnet
Motor achteraan en overdwars, tot vlak tegen de rugleuning, plaatsen, misschien iets meer wielbasis, en voila!
Hoewel ik vind dat een V6 of V8 al zot genoeg is...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws