BMW komt met M8 in 2016

BMW M8

Geruchten, we horen ze graag. Zeker als Friedrich Nitschke, baas van de BMW M-divisie, ze zelf de wereld in helpt. Volgens hem komt BMW's supercar er in 2016. Hoewel vorig jaar al werd bevestigd dat er geen M8 zou komen. Maar goed, bestaat er een mooiere manier om de honderdjarige verjaardag van je bedrijf te vieren dan de M8 te lanceren?

De BMW i8 komt er eindelijk aan in 2014, voor Friedrich Nitschke is dit dan ook het teken om er zijn ///M-saus over te gieten.

De M-deviant zou het carbon/ aluminium onderstel lenen van de i8 maar de driecilinder motor ruilen voor de twin turbo V8 uit de M5 & M6. Denk hierbij aan +600pk op de achterwielen. De M8 zou ook opvallend lichter kunnen zijn dan de concurrenten. De Ferrari 458 Italia weegt 1485kg en de, aartsrivaal, Audi R8 (V8) weegt 1560kg. De BMW i8, met 200kg aan electromeuk (batterijen en motor), weegt "maar" 1480kg. Dat laat een serieuze gewichtsmarge over voor de V8 motor.

Qua performance kan je speculeren op een 0 naar 100 tijd van ongeveer 3 seconden. De huidige M5 heeft met minder pk (560pk) en een pak meer gewicht (1.848kg) er 4,4 seconden voor nodig. Topsnelheid van de M8 kan ver boven de 320km/u gaan (maar opnieuw, pure speculatie).

Voor BMW zou het een mooie wagen kunnen zijn in de line-up die het merk eindelijk een supercar geeft om te concurreren met zijn Duitse vriendjes Mercedes (SLS) en Audi (R8).

Nu is het vooral aan Nitschke om BMW topman Norbert Reithofer te overtuigen. Want voor Reithofer is de enige sport droomwagen van BMW de i8. De jongens bij de ///M-divisie staan alleszins al te wachten op het grüne Licht.

In 2016 zou Bayerische Motoren Werke GmbH honderd jaar bestaan. Rapp Motorenwerke (de voorloper van BMW) is tevens dit jaar honderd jaar oud. Iets van plan BMW?

Wat denken jullie? Heeft BMW nood aan een M8 of moeten ze voet bij stuk houden en de nieuwe weg van de supercars in stilte berijden met hun i8?

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Wim 15:26
afbeelding van Wim

laat maar komen

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws