Uitverkoop treft ook Fiat

Budgetmerk voor Fiat?

Nee, Fiat is niet failliet (al zou het voor mopjes type "Failliat" kunnen zorgen). Wel zijn ze aan het nadenken over een budgetmerk om te kunnen concurreren met Dacia.

Dacia, het moet toch een doorn in het oog zijn voor de meeste constructeurs. Behalve voor Renault, die zien jaar na jaar hun omzet stijgen dankzij het budgetmerk. Na Nissan dat Datsun nieuw leven in blaast en Volkswagen dat een nieuw merk opstart in China is het de beurt aan Fiat. CEO Sergio Marchionne had het tijdens een interview in het Carignano theater in Turijn over de mogelijkheid.

"We are wondering if there is space for a low-cost brand such as Dacia in the Fiat world. We need to see if there is a space left below after the Fiat brand moves up." aldus Sergio Marchionne.

De productie zou buiten Italië (Oost-Europa) gebeuren om de kosten laag te houden. Wanneer het nieuwe budgetmerk er komt is nog niet geweten. Momenteel hebben ze het bij Fiat druk om Alfa Romeo te redden en te verbroederen met Chrysler.

Fiat zou trouwens Fiat niet zijn als ze niet van plan waren om een oud merk nieuw leven in te blazen. Keuze genoeg. Zo heeft Fiat een meerderheid in Zastava en het merk Innoccenti in hun portfolio.

Of het een goede zet van Fiat is om kapitaal uit een budgetmerk te halen om ademruimte (en budget) te geven aan Alfa Romeo valt af te wachten. Het is nog maar de vraag hoe lang "budgetmerken" hun populariteit behouden. Want een overaanbod in de markt brengt - individueel - ook niet veel meer op.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws