Over de haag kijken: Volkswagen CC Shooting Brake

Volkswagen CC Shooting Brake

De Passat CC - nu gewoon de CC - werd destijds op de markt gebracht als goedkoop alternatief voor de Mercedes-Benz CLS. Nu dat de CLS een Shooting Brake broertje heeft is het maar een kwestie van tijd voor Volkswagen met een eigen CC Shooting brake komen.

Volgens bronnen is Volkswagen op dit moment al bezig met het maken en testen van een Shooting Brake versie van de CC. Deze wordt gebaseerd op de 2de generatie CC en deelt het MQB-platform met ongeveer elke nieuwe wagen van Volkswagen. Volkswagen wil op deze manier de ruimte tussen de Passat en de Phaeton verder opvullen met nichemodellen.

De wagen zou een stuk langer zijn dan de "gewone" CC. Verwacht een lengte van ergens rond de 4900mm. Hierdoor krijgen passagiers een stuk meer ruimte achterin wat het premium- en lange afstandsgevoel versterkt.

Motorisch krijgt de Shooting Brake dezelfde motoren als de CC. Mogelijks komt er een plug-in hybride versie. De aandrijving gebeurt standaard op de voorwielen al zal Volkswagen vierwielaandrijvingssysteem, 4Motion, een optie zijn. Dit systeem werd recent nog vernieuwd voor de nieuwe Golf VII 4Motion.

Indien Volkswagen groen licht geeft voor deze CLS Shooting Brake on a budget, dan zou hij begin 2015 bij de dealers kunnen staan.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Carlos 17:29
afbeelding van Carlos

Was aan het wachten tot hij hier verscheen :D Ben alvast FAN!!!
De Shooting break van Mercedes is al een fort. Hopelijk stelt deze niet teleur, als hij al komt...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws