Opel Adam OPC komt in 2015. Zal niet OPC heten.

Adam OPC Render

De Opel Adam OPC staat hoog op de "wij willen een..." lijst bij Autofans HQ. Het stond dan ook hoog op onze vragenlijst voor het Adam-event in Antwerpen. Het slechte nieuws: Er komt geen OPC-variant. Het goede nieuws? Eigenlijk komt er wel één, alleen zal hij de OPC-badge niet dragen.

Waarom Adam de OPC-badge niet krijgt is ons een raadsel, wat we wel weten is dat Opel wil concurreren met Fiats 500 Abarth. Op de vraag of de Sportieve Adam 120 à 135 pk zou krijgen kregen we het overtuigende antwoord dat het: "ver daarboven zal liggen".

Motorisch zou de Adam OPC Die Niet OPC Heet een 1.4 turbo krijgen met +/- 160 pk. Een Fiat 500 Abarth heeft 135 pk (of 160 pk met EsseEsse pakket).

Uiterlijk zal er waarschijnlijk een hippe bodykit op het kleine bommetje hangen die minder vulgair is dan die van de 500 Abarth. In het interieur zou er weinig veranderen. Al krijgt de Adam wel stoelen van - Opels huisleverancier - Recaro. Aanpassingsmogelijkheden op het exterieur en het interieur zullen weer off the charts zijn.

Hoe de Opel Adam ̶O̶P̶C̶ ̶ zal heten is nog niet geweten. Al zal het in de stijl van de huidige subnamen zijn (Glam/ Slam/ Jam). Wij gokken op Bam - of beter nog - Vlam.

De Adam Vlam - zoals hij bij Autofans tot nader orde is gedoopt - is gepland voor 2015. Nu gaat de aandacht vooral naar de Adam Rocks die op het autosalon van Genève staat volgende week. Opel wil hiermee vooral de reactie zien van het publiek op een cabrio/ stoerdere variant van de Adam.

Wij zetten twintig frank in op de naam "Opel Vlam". Hoe denken jullie dat de kleinste sportieve Opel zal heten?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 5 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Sjaak 20:19
afbeelding van Sjaak

Adam GSI misschien? (met knipoog naar het verleden)

Yvesw 20:23
afbeelding van Yvesw

Zou inderdaad nog leuk zijn :-) Al blijft de Adam Vlam goed klinken :-p

Sjaak 19:50
afbeelding van Sjaak

Maak er dan Adam Flame van...

A.Hordijk 14:29
afbeelding van A.Hordijk

Ik heb zeer veel interesse in deze Adam S.
Hoop dat hij gauw op de markt is ,mij is verteld eind Augustus 2014.
Prijzen v.a. €22350.
Grt. A.Hordijk.
P.S. Interesse is zeer groot.

Dominic 17:18
afbeelding van Dominic

Ik denk de adam s

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws