Pininfarina Sergio misschien in beperkte oplage

Pininfarina Sergio

De wagen met de meeste vraagtekens er bij op het autosalon van Genève (wat is nu de voor- en achterkant?) komt er misschien in beperkte oplage.

Goed, we berichten al eerder over de komst van een productiemodel gebaseerd op de Sergio concept. Dankzij een gesprek van Automotive News Europe met de CEO van Pininfarina (Silvio Angori) zijn de plannen echter concreter. Zo zou er overwogen worden om een beperkte oplage (lees: 5 à 6 wagens) te bouwen met een prijskaartje van om en bij de drie miljoen euro. Jaloers op Lamborghini Pininfarina?

Helm dragen?

Er zijn wel enkele problemen met het huidige concept. Zo verplicht de huidige Europese homologatie chauffeurs een helm te dragen in wagens zonder voorruit. Volgens Pininfarina chief designer Fabio Filippini is dit echter geen probleem:

"Sommige details van de Sergio zijn inderdaad extreem, maar we weten al hoe we hem moeten aanpassen om er een straat legaal model van te maken. Zo kunnen we een klein raampje plaatsen voor eigenaars die liever niet met een helm willen rondrijden."

Pininfarina Sergio

Leuk speelgoed

De Pininfarina Sergio is een conceptcar ter ere van de ter ziele gegane Sergio Pininfarina. Gebaseerd op een Ferrari 458 Spider met een 570 pk sterke 4.5 V8, weegt de concept toch 150 kg minder dan de 458. Of er daadwerkelijk een productieversie komt is koffiedik kijken. Er is momenteel veel leuk ander speelgoed te krijgen binnen het budget van drie miljoen euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws