Gaat Webber op LeMans racen voor Porsche?

Webber Porsche

Zo doen de geruchten alvast vermoeden. Webber voelt zich al lang niet meer thuis in de Formule 1 bij Red Bull en zou gecontacteerd zijn door Porsche voor het World Endurance Championship.

Na het multi-21 fiasco in Maleisië enkele weekends geleden en het losgekomen wiel en de brandstof miscalculatie van dit weekend in China is het wel duidelijk dat Webber zich niet meer zo thuis voelt bij het Red Bull Formule 1 team. Zijn Formule 1 carrière gaat spijtig genoeg steeds meer en meer naar beneden en als we zijn interviews erop nagaan lijkt hem dat geen bal te kunnen schelen.

Gelukkig voor de Australiër heeft hij wel degelijk uitmuntende vaardigheden als piloot, en dat weten ze bij Porsche maar al te goed. Webber's contract bij Red Bull loopt op het einde van dit seizoen af en iedereen betwijfelt of er nog een vervolg aan zal komen. Tegelijkertijd zoekt Porsche piloten voor hun gooi naar de WEC (world endurance championship) titel in 2014.

Er doen al enkele weken rumoeren dat Webber een vijfjarig contract zou hebben getekend bij Porsche maar voorlopig ontkent het Duitse sportwagenmerk dit ten stelligste. Porsche heeft twee wagens en zal dus zes piloten nodig hebben. Momenteel concentreren ze zich bij Porsche op het klaarmaken van de wagen die binnenkort zal worden voorgesteld. De officiële samenstelling van de piloten zal pas voor in het najaar zijn.

LeMans zou voor Webber niet zo'n grote verandering zijn, hij heeft het immers nog al eens gedaan: in 1999 reed hij nog voor Mercedes op de 24 uren van LeMans. Spijtig genoeg had Mercedes toen onwetend een vliegtuig ontwikkeld en crashte zowel Webber als zijn teamgenoot Peter Dümbreck hun CLR-GT1 op spectaculaire wijze, tot tweemaal toe.

Of er enige waarheid achter deze geruchten zit weet voorlopig niemand, maar heel onrealistisch lijkt het ons alvast niet.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Quin 12:51
afbeelding van Quin

Ik zou het hem gunnen.

Bij Red Bull krijgt al lang niet meer dezelfde behandeling als Vettel, wat jammer is. In veel F1-teams is er een 1ste en 2de rijder (zoals Ferrari), maar zij komen er tenminste voor uit.

Hoe Red Bull zich soms in bochten wringt om toch niet zo over te komen, vreemd.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws