Nieuwe Qashqai komt er in November

Nieuwe Qashqai komt er in November

De absolute topper van Nissan is aan vernieuwing toe, een nieuwe Qashqai zou in november dit jaar worden voorgesteld, een maand later zou die bij de dealers staan.

De Qashqai is een mijlpaal voor Nissan. In Europa, en ook in België, werd het een onverhoopt succes. Een succes dat vele constructeurs aanzette een concurrent op de markt te brengen. Sommigen beweren dat dit de eerste officiële crossover was.

Maar wie een introductie kreeg in 2007, verdient in 2013 wel een nieuwe generatie. Volgens de geruchten is alles klaar voor een nieuwe generatie Qashqai. In die mate zelfs dat de fabriek in Sunderland al klaar zou zijn voor de productie ervan.

De nieuwe Qashqai zou gebouwd worden op het platform van de Renault Mégane en zou geschikt zijn voor een plug-in hybride, die groene variant zou in 2015 voorgesteld worden. Onder de kap van de reguliere modellen zou de 1.2 zijn intrede doen. Dat blok wordt geleend van de Micra DIG-S en zou daarmee de nieuwe instapper worden. De 1.6 dCi blijft in de Qashqai en blijft 130 pk sterk, maar zou een pak schoner worden met een CO2 uitstoot die onder de 100 g/km duikt.

Op vlak van looks zou de Qashqai gaan lijken op de Murano.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Wim 19:55
afbeelding van Wim

met zijn uiterlijk kon hij nog goed mee, maar binnenin begon je de leeftijd toch te raden

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws