Volvo wil XC40, V40 hatch en C60 coupé

volvo v40

De V40 kan je op zijn minst een schot in de roos noemen, Volvo denkt dan ook aan enkele varianten. Of dat willen de geruchten toch.

Volvo startte onlangs met de ontwikkeling van een nieuw platform voor kleinere wagens, ze doet dat samen met het moederbedrijf Geely. Op basis van die ontwikkelingen gaan er nu geruchten van enkele nieuwe kleinere modellen die zouden gebouwd worden op dat plaform.

Zo zou er naast een cross variant van de V40 ook een XC40 komen die zich tussen die laatste en de XC60 moet positioneren. Een concurrent dus voor de BMW X1, Audi Q3, Land Rover Evoque en de nog voor te stellen Mercedes GLA. Er zou ook een V40 variant komen die zich meer gaat toespitsen op de Golf, A3 en 1-reeks. Een soort hatchback van de V40, al weten wij dan niet helemaal meer wat de V40 dan is... What's in a name.

Als laatste zou er een C60 coupé komen, gebouwd op het SPA-plaform (Scalable Platform Architecture). Die Volvo C60 zou designelementen van de P1800 krijgen.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 9 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
Mesoerrie 21:44
afbeelding van Mesoerrie

De huidige V40 is toch idd een hatchback, en dus een concurrent voor de Golf, 1 reeks, A3,... zoals jullie ook vermelden? Snap ze niet zo goed bij Volvo... misschien gewoon een 3 deurs variant?
Die C60 kan zeker een knappe wagen worden, en die XC40, tja de markt verplicht het hun bijna om zo'n model te ontwikkelen.
Het gaat wel goed met Volvo sinds Geely de eigenaar is. Tot verbazing bij velen denk ik.

Wim 08:18
afbeelding van Wim

begrjip het ook niet, V40 is gewoon c-segment hatch, mss dat er nog een 3 deurs of een break komt, dat laatste zou wel handig zijn, de V50 heeft het nooit slecht gedaan

Murphy 09:59
afbeelding van Murphy

Is het nog al iemand opgevallen dat de V40 bijna altijd door vrouwen wordt bestuurd? Blijkbaar een auto die in de smaak valt van vrouwelijke chauffeurs. Waarmee ik natuurlijk niets wil zeggen over de mannen die een Volvo V40 bezitten/besturen. Maar zou dit geen verklaring voor het relatieve succes van de V40 kunnen zijn, dat het een wagen is die iedereen aanspreekt. In tegenstelling tot bvb de nieuwe Mercedes A, die vooral bij de 'Autofans' op goedkeuring kan rekenen?

Yvesw 10:16
afbeelding van Yvesw

Wat zeker ook meespeelt is de knappe styling en "lage prijs". Een A-klasse kost zo'n 3.000 euro meer en dan heb je een kleinere wagen die nog altijd een resem aan opties nodig heeft. Volvo heeft de V40 zeer sterk gepositioneerd.

Hier zie ik er dan weer veelal - leasing - mannen mee rijden. Wisselen? :-p

Techno Patat 12:26
afbeelding van Techno Patat

Ik zie ook vooral (jonge) mannen er in rijden! En in de A net vooral vrouwen, al zijn dat wel allemaal A's zonder Amg-kit :(!

Yvesw 12:34
afbeelding van Yvesw

Ja, zonder die kit en met 16" velgen is de A-klasse plots een pak saaier. Gelukkig dat velen die 3.000 euro investeren...

Wim 13:09
afbeelding van Wim

een kleinere wagen zou ik niet direct zeggen, 7cm kleiner, wel 100 liter meer bagageruimte in de A :) Maar de Volvo is dan ook bij de slechtste in de klasse

Yvesw 13:19
afbeelding van Yvesw

@Wim: Je stoel al eens zeven centimeter naar voor gezet? :-p

Wim 13:47
afbeelding van Wim

dat moet allemaal neus zijn, want veel doen ze niet met de ruimte :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws