Renaults 1.6 dCi in elke volgende Mercedes C-klasse?

Dat Daimler en Renault-Nissan al een tijdje samenwerken is geen geheim. De nieuwste generatie A-klasse heeft een 1.5 diesel van Franse makelij onder de kap en ook de Citan is een omgekatte Renault Kangoo. Nu zou Mercedes voor de volgende generatie C-klasse ook een Renault-diesel overwegen.

Slecht zijn de Renault-diesels niet, verre van en als Mercedes overweegt om ze in hun C-klasse te plaatsen, moeten ze wel betrouwbaar zijn. Toch zullen Mercedes-liefhebbers wel eens op hun achterste poten gaan staan omwille van zoveel Franse invloeden.

Concreet zou het gaan om de sterkste variant van Renaults nieuwe 1.6 dCi Energy-motor, goed voor 130 pk en 320 Nm. Die zou dan een plekje vinden in de basisversie van de C-klasse, de C 200 CDI, in eerste instantie enkel met manueel schakelende versnellingsbak te verkrijgen. Officieel is het nieuws nog niet maar we verwachten binnen een aantal dagen een mededeling van Mercedes-Benz.

de afbeelding is een render en toont niet de volgende generatie C-klasse.

Laatst gepubliceerd

Reacties (24)

Plaats een reactie
Glenn 16:52
afbeelding van Glenn

Leuk... De mensen betalen voor een Mercedes maar krijgen Renault kwaliteit. Goed bezig!...

Waxweazel 17:08
afbeelding van Waxweazel

Eerst eventjes kijken waar Renault tegenwoordig staat op vlak van betrouwbaarheid en kwaliteit van motoren ..

Nathan 17:31
afbeelding van Nathan

Een Renault motor betekent niet dat Mercedes ineens ook hun chassis, carosserie en interieur gaat gebruiken, zoals je hopelijk nu wel doorhebt. Maar ja, je hebt gelijk, Renault motoren zijn barslecht .. RB6 RB7 RB8.

Wim 18:49
afbeelding van Wim

goeike :) De 1.5 dCi is zeker een goede motor, de 1.6 dCi vond ik dan weer dik tegenvallen, te groot turbogat om aangenaam te rijden

frank 17:46
afbeelding van frank

kwaliteit is slecht van renault mazout pompen gaan redelijk snel kapot.. en met een mercedes blok kan je al snel 250-300000km rijden met een 1.5dci moet je geluk mee hebben

frank 17:46
afbeelding van frank

kwaliteit is slecht van renault mazout pompen gaan redelijk snel kapot.. en met een mercedes blok kan je al snel 250-300000km rijden met een 1.5dci moet je geluk mee hebben

PIIL 20:58
afbeelding van PIIL

IDD een peper dure ster. Gelukkig kan Daimler nog rekenen op een naïef cliënteel.

Techno Patat 18:04
afbeelding van Techno Patat

Mja, wild wordt ik er toch ook niet van! Die 1.5 in die A-klasse is gene topper ze, verre van! En de Citan kwam ook enkel positief in het nieuws met geslaagde crashtests enzo...?

Nu heb ik niets tegen renault, zeker niet! Maar ik wil inderdaad niet Mercedes geld geven voor Franse techniek! Dan kan ik die motor voor de helft van de prijs bij een Renault dealer buitenrijden ook...

Waxweazel 18:30
afbeelding van Waxweazel

Wat zeg je dan over een Audi die rondrijdt met VW/Skoda motoren en techniek .. ?
Voor een Audi betaal je dan een paar duizend euro meer voor toch wel dezelfde motor, soms zelfs eentje met minder pk voor dezelfde prijs !

Motoren delen gebeurt al jaar en dag door verschillende fabrikanten, dus waarom zou het nu wel opeens een probleem zijn ?

KevinH_17 17:37
afbeelding van KevinH_17

Audi - VW kan je niet vergelijken met Mercedes-Renault eh!
Audi en VW zijn beide D'Ieteren en beide Duitse kwaliteit!
En die gebruiken idd veel dezelfde onderdelen, alleen is nen Audi veel chiquer afgewerkt en daar zit hem het prijsverschil. VW is één van de betrouwbaarste en meest kwalitatieve merken hé en da kunt ge van Renault nie zeggen...

Techno Patat 18:50
afbeelding van Techno Patat

Hoeveel keer heb ik al niet geropen dat Audi overpriced is :p? Ik ben geen premium fanboy hoor (zie m'n Alfa...), en Audi ga je me NOOOIT zien kopen (of het is de TT-RS, die vind ik über-cool om een of andere duistere reden....). Ik ben meestal de eerste om op Audi te vitten ze...

En aan iedereen die het wil kopen zeg ik ook altijd dat het een veredelde skoda/vw is... Maarja, het is hun geld :p! En motoren delen is inderdaad een veel gedaan goed. Maar Mercedes is er tot nu toe niet beter uit gekomen met die deal in mijn ogen... Dan hoop ik dat de 1.6 in een C-klasse (want die motor ga je sowieso het meest zien in de lease-bakken) een betere motor is.

KevinH_17 17:39
afbeelding van KevinH_17

Audi overpriced?
Ooit al is in een Audi gezeten?
Op vlak van afwerking kan geen enkel ander merk daaraan tippen!
Dat is klasse tot in de puntjes...
Enkel Porsche komt in de buurt.
't Is nie voor niks dat die zo duur zijn ze ;-)
Da heeft zijn reden.

Techno Patat 18:46
afbeelding van Techno Patat

Ik vermoed dat die 17 staat voor uw leeftijd? En uw papa rijdt al heel zijn leven lease-audi's? Koop eerst eens een auto met geld waar je zelf elke dag keihard voor gewerkt hebt en we zullen dan nog eens klappen ofdat je zoveel wilt geven aan dezelfde auto als ne seat gewoon omdat er een schoonder lapke leer in zit!

B4 19:15
afbeelding van B4

Goh, Nissan maakt toch al jaren gebruik van Renault motoren, voor oa in de Qas-dinges, Juke, Note, ... dus die motoren zullen wel goed in orde zijn zeker?

Touchwood 18:35
afbeelding van Touchwood

Het Mercedes-gamma kan er alleen maar beter van worden door nog meer Franse toptechnologie, bewezen degelijkheid en vakmanschap aan te bieden. Renault bouwt goede moderne kleinere motoren, Mercedes gebruikt ze nu, in de toekomst zullen Mercedeskrachtbronnen te vinden zijn in de grotere Renaults.
Niks mis mee toch?
Jammer voor de Mercedes-fanaten met oogkleppen die per defenitie alles wat Frans is als inferieur beschouwen.
Get a life!

frank 17:48
afbeelding van frank

kom jij maar is in een garage werken dan praat je al een stuk minder goed over renault. ik praat uit ervaring.. vind renault de grootste rommel die eris..

KevinH_17 17:41
afbeelding van KevinH_17

Als ge me nen Duister gereden hebt wilt ge die Franse rommel nie meer.
Zo simpel is da. Renault is echt rommel, net als Peugeot, Citroën en alle andere Franse, Italiaanse en Aziatische merken.

PILL 21:18
afbeelding van PILL

Ik zou de Aziaten toch niet maar onderschatten ! Een stuk betrouwbaarder dan de gemiddelde Europeaan en men kan genieten van fatsoenlijke garantie voorwaarden

KevinH_17 17:33
afbeelding van KevinH_17

Als ze da doen kunt ge u even goed ne Renault kopen.
Waar is de klasse en de kwaliteit naartoe van nen Duitser als ze gaan beginnen met Franse en Aziatische rommel in die bakken te steken? Echt Mercedes-onwaardig.
Een schande is het da ze daar nog maar aan denken.

Geef mij dan maar Audi! Echte Deutsche Gründlichkeit!

Sloebidoe 13:03
afbeelding van Sloebidoe

Ik rij al twaalfjaar met een cold van mitsubishi. Met een Mercedes motor er in en er sta 116489km er en dat zoder probleem. Mijn vorige was ook een misubischie carisma met renaultmotor awel regelmatig in de garage

Sracerr 19:48
afbeelding van Sracerr

Wat een boel vooroordelen over zgn. Duitse kwaliteit: Heb zelf ook nog een Coltje van 20 jaar oud. dat is pas kwaliteit, made in Japan, geen gezeur goed degelijk spul. Kunnen de Duitsers alleen maar van dromen met hun gesjoemel en marketing rommel incl. aai-dashboard gemaakt door PSA (FRANS)

andre123 17:01
afbeelding van andre123

hahahahahahaha hier gaan we weer
duitse grundligkeit, smoemelkeit ja, lol
komaan mannekes is snap dat het piekt maar serieus blijven he,ik rij al 40 jaar renault,noooooit problemen gehad met de motor.
en wat die brandstofpompen betreft,ten eerste dat is een oud zeer dat allang verholpen is
ten tweede vanwaar komt die brandstofpomp?just duitse grondlichkeit

andre123 17:04
afbeelding van andre123

oja kevin
die dure prijs voor nen duitser,
was da niet om de sjoemelsoftware te kunnen betalen?
en zo kunnen we nog wel ff doorgaan

O3 19:08
afbeelding van O3

manneks, binnenkort ligt er een 2.0 Dci motor van renault in een E klasse van MB...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws