Apple wil volledig digitaal dashboard patenteren

apple ios in the car

Alles in een auto bedienen met een centraal geplaatst touchscreen. Tien jaar geleden hadden ze je op de spreekwoordelijke brandstapel gegooid, vandaag lijkt die stelling realistischer dan ooit. Apple zou volgens Amerikaanse media een patent hebben ingediend voor een eerste full digital infotainmentsysteem.

Apple vindt er het warm water niet mee uit. In de Tesla Model S die we deze week konden rijden, is het centrale infotainment ook het hart van de wagen. Een scherm waar je de lichten mee aan/uit zet, waar je het schuifdak mee opent, waar je de rijhoogte instelt, navigatie / bluetooth / bellen / browsen enzovoort zijn haast standaard.

Maar de Amerikaanse technologiereus wil alles in een enkel touchscreen proppen, en dat idee willen ze nu patenteren. Daardoor zouden alle knopjes en hendels in een auto overbodig worden. Sappig detail, daarmee ben je als bestuurder meer dan ooit afhankelijk van de technologie. Want als je scherm niet mee wil, Apple is niet onfeilbaar, dan sta je daar voor snot.

Ze zouden momenteel werken aan iOS in the Car. Het werkt daarvoor al samen met enkele automerken zoals Mercedes, Honda, Audi, BMW en Land Rover. Dat het iOS7 snelle verbinding legt met de iPhone hoeft weinig toelichting.

Of het patent er effectief komt en in welke mate Apple een vernieuwing van het systeem kan aantonen om het patent te verkrijgen is voorlopig nog onduidelijk.

Onze vraag naar jullie toe: Wat vinden jullie van al die technologie in een wagen. Wil je niet gewoon knoppen en schakelaars?

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
Glenn 19:54
afbeelding van Glenn

Ooit al eens een touchscreen bediend tijdens het rijden? Ik heb al moeite om dit te doen in mijn luie zetel... Geef mij maar een paar knoppen en hendels om te bedienen. En neen, ik ben nog op pensioenleeftijd ,)

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws