Wordt Fiat-Chrysler Nederlands?

sergio marchionne

De Fiat-Chrysler groep zou wel eens Nederlands kunnen worden, op papier dan toch. Volgens Fiat CEO Sergio Marchionne zouden ze wel eens hun hoofdkwartier kunnen verhuizen naar Nederland na hun fusie met Chrysler.

Fiat CEO Sergio Marchionne zou een thuisbasis in Nederland in overweging nemen aangezien grote stukken wetgeving daar hetzelfde zijn als in de Verenigde Staten waar hij met zijn nieuwe Fiat-Chrysler groep naar de beurs wilt gaan, zo maakte de Italiaanse zakenman gisteren bekend.

Fiat's zusterbedrijf Fiat Industrial ondergaat momenteel dezelfde procedure na hun fusie met CNH. Zij werken nu aan hun hoofdkwartier in Nederland en Marchionne sluit niet uit dat Fiat-Chrysler in hun voetsporen gaat treden.

Momenteel is Fiat nog in gesprekken met VEBA dat de laatste 41,5% van Chrysler nog in handen heeft. Ondertussen zijn de twee ook verwikkeld in een rechtszaak in de Amerikaanse staat Delaware omdat ze het niet eens raken over de prijs van de aandelen.

Fiat's aandeelhouders houden ondertussen hun adem nog even in want binnen 6 dagen (30 juli) maakt het Italiaanse bedrijf de resultaten van het tweede kwartaal bekend. Analisten voorspellen een nettowinst van 305 miljoen euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws