Peugeot ziet brood in crossover als nieuw vlaggenschip

peugeot-6008-render-rumeurs

Een Franse limousine, het is al een tijdje geleden dat dat nog een goed idee was. Daarom wil Peugeot nu nadenken over een nieuw vlaggenschip onder de vorm van een crossover. 6008 zou dan een mooie modelnaam zijn.

Want Peugeot gebruikt tegenwoordig de dubbele 0 in hun modelnummers om aan te duiden dat het om een apart model gaat, zelfs een crossover. Volgens het Franse AutoPlus zou hij gebaseerd worden op de SX-C concept car die Peugeot in 2011 toonde. De wagen zou 4,75 meter lang worden, tot 7 personen kunnen huisvesten en hij zou in 2015 gelanceerd moeten worden. Een hybride aandrijving behoort tot de mogelijkheden, al zou dat geen HYbrid4-systeem zijn zoals we het nu kennen.

peugeot-6008-render-rumeurs

Bij Citroën zien we trouwens dezelfde gang van zaken, aangezien zij pas hun DS Wild Rubis-concept presenteerden en ook Renault zou over een SUV als nieuw topmodel nadenken.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Jos F 21:46
afbeelding van Jos F

Je kunt merken dat ze weer op de goede weg zijn met mooie modellen. Dit is nou typisch zo'n cross-over waar je niet over na hoeft te denken. Oogstrelend. Nu maar duimen dat hij in productie wordt genomen. Bij de Duitse buren lanceren ze het ene na het andere model, en dat slaat dus wel aan. Dat kunnen de Fransen ook. Dromen, Durven, Doen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws