Roddel van de maand: GT86 krijgt 2.5 liter boxermotor

Toyota-GT86-bigger-engine

Een maand zonder roddel over vermogenswinst bij de Toyota GT86 is een maand niet geleefd. Nu komen er geruchten naar buiten dat Toyota aan het testen is met een boxermotor die meer inhoud heeft. 2,5 liter om precies te zijn.

Het gerucht werd bevestigd door Tetsuya Tada - Chief Engineer van de GT86 -, verstevigd met de uitspraak dat hij hoopt om minsten één maal een motorische update te maken met de GT86's huidige generatie.

Naast de hybride-roddel en turbo-roddel, is het dus nu de beurt aan de grotere motor-roddel. Wagens die trouwens allemaal bestaan volgens Tada.

"Momenteel rijden re verschillende GT86 prototypes rond op de Toyota Proving Ground. Eén daarvan heeft een turbo, een andere heeft een grotere motor en de laatste heeft een speciaal hybridesysteem.

Die grotere motor zou trouwens 250 pk uit de 2.5 liter halen en past het best bij de filosofie van de wagen.

Huwelijk met Subaru ten einde?

Tada heeft trouwens ook toegegeven dat hij al bezig is aan een opvolger van de GT86. Een wagen die wel eens radicaal anders kan zijn. Volgens hem zou zelfs de boxermotor kunnen sneuvelen. Hiermee kan je je afvragen op Subaru überhaupt nog met een nieuwe BRZ zal komen of ook iets totaal anders gaat doen.

Een hoop roddels en speculatie. Laten we hopen dat één daarvan - die van de 2.5l boxermotor - waar is.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Cliff Haerden 08:53
afbeelding van Cliff Haerden

Denk het maar niet ... de 2.5 is de zelfde aandrijf lijn als de nieuwe IS250h het zal dus inderdaad een 2.5 zijn en het het zal een hybride zijn dus daarmee kloppen beide roddels. Alles ligt voor de hand. De motor is er, de aandrijving in de lexus is ook vanachter, de motor is nieuw en heeft een lage uitstoot. In de Lexus heeft hij 235 pk dus 250 zal ook wel binnen de mogelijkheid liggen. De turbo komt niet bij Toyota, die is gereserveerd voor de BRZ uit het subaru kamp. Toyota en Subaru blijven uiteraard samen werken aangezien Toyota 51 procent aandelen heeft in Fuji Heavy Industries ... ook wel Subaru.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws