Kia springt mee op de vierdeurscoupé hype

kia gt

Een productieversie van de Kia GT, een vierdeurs coupé, zou in 2016 in de showroom staan, dat bevestigde de marketing manager aan de Britse pers.

Met dak

Kia toonde al eens een concept van een Kia GT (foto). Op het autosalon van Frankfurt in 2011 toonde ze een achterwielaangedreven variant, richting productie is het zo goed als zeker dat die aandrijflijn naar voor wordt verplaatst. De achterwielaandrijving is momenteel enkel klaar voor de wagens met een grotere wielbasis, zoals de Kia K9.

Soon-Nam Lee, Kia’s vice-president of overseas marketing, bevestigde het nieuws dat de plannen er zijn om een GT te bouwen. Voorlopig ligt het doel van lancering op 2016/2017.

En zonder dak

Ook een Kia roadster zou er op de planning staan. Die zou in januari al worden voorgesteld in conceptvorm op het salon van Detroit. Of die ooit in productie gaat, daarvoor is het te vroeg. Het is hoe dan ook zeker dat Kia een concurrent wil voor de nog steeds immer populaire Mazda MX-5. Kia is het sportievere merk binnen de Hyundai groep, waardoor er ruimte en budget voor vrij gemaakt kan worden.

Desalniettemin zal het wel Hyundai zijn dat zal meerijden in de WRC en heeft Kia tot op vandaag nog geen plannen om te gaan autoracen.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
De Graeve Dirk 20:08
afbeelding van De Graeve Dirk

Ik rij met optima later dan overgaan naar de gt .maar hoe zwaar zullen de moteren zijn
hier in belgie aub
ps.mooie wagen

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws