Seat SUV en Leon Cupra komen er aan

Seat-SUV

Volgens bronnen binnen het Spaanse bedrijf is Seat bezig met het ontwikkelen van een SUV die het moet opnemen tegen de Nissan Qashqai. Daarmee wil het merk uit de rode cijfers geraken.

Vandaag de dag is Seat het enige verlieslatende merk van het VAG-imperium (Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Lamborghini, Bentley, Bugatti...) naast Bugatti. "Daar willen ze verandering in brengen door een Qashqai rivaal op de markt te brengen", aldus een insider bij het merk tegen AutoCar.

De nieuwe SUV zal op het MQB-platform staan en staat momenteel al in het designcentrum van Seat in Martorell wachtende op goedkeuring. Na de goedkeuring rond het nieuwe jaar zou hij begin 2016 kunnen gelanceerd worden. Uiterlijk zou de wagen designelementen lenen van de IBL Concept uit 2011.

Leon Cupra met 280 pk

Verder zal ook de Leon zijn langverwachte Cupra versie krijgen. Insiders spreken van een vermogen van zo'n 280 pk. Dat spreekt de eerdere geruchten van 265 pk tegen, maar goed, geruchten blijven steeds geruchten. Wel werd er nog maar eens bevestigd dat de Leon Cupra gezien moet worden als een Golf R concurrent, niet als een Golf GTI concurrent. Ook zit er nog een Cupra R in de pijplijn.

Toekomstmuziek

Samen met de nieuw SUV, het verder uitbreiden van het Leon gamma en in het algemeen Seat naar een hoger plan te tillen moet het merk in 2016 uit de rode cijfers geraken. In letterlijke getallen komt het neer op 200.000 Leons, 200.000 Ibiza's, 1000.000 SUV's en 100.000 Alhambra/Mii modellen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Kevin 14:12
afbeelding van Kevin

Yeah, ik wacht af in spanning :)

Mesoerrie 14:28
afbeelding van Mesoerrie

Misschien beter dat IBL concept op de markt brengen. Want dat ziet er erg goed uit!

Pol 10:36
afbeelding van Pol

Wat lijken die lijnen op een Alfa...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws