"General Motors doet volgend jaar bod op Tesla"

"General Motors doet volgend jaar bod op Tesla"

Als we de geruchten mogen geloven heeft General Motors grote interesse in Tesla. GM maakte zelf bekend een werkgroep te hebben opgezet om Tesla "nauwlettend op te volgen", een analist voegde daaraan toe dat GM volgend jaar een bod zal uitbrengen op Tesla.

De constructeur van elektrische wagens is voorlopig de enige die het klaar speelt om alles rond te krijgen met enkel elektrische wagens in het gamma, daar waar bijna alle andere constructeurs in falen, ook General Motors. De Amerikaanse reus is al decennia lang bij de grootste constructeurs ter wereld maar is er nog niet in geslaagd voldoende kennis te vergaren voor elektrische wagens op commercieel niveau.

General Motors toont officieel nog geen interesse in het opkopen van Tesla. Maar het zegt wel een speciale werkgroep te hebben opgezet om Tesla nauwlettend op te volgen. De geruchten tot overname zijn er op basis van uitspraken van Yra Harris die tijdens een interview stelde dat GM volgend jaar een bod zal doen op Tesla.

Voor General Motors zou het opkopen van Tesla toegang bieden tot een schat aan informatie met betrekking tot plug-in technologie. Daarbovenop zou GM daarmee eindelijk zijn premium merk hebben.

Tesla zou dankzij de deal haar groei kunnen verzekeren dankzij het erg uitgebreide netwerk van General Motors wereldwijd.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws