Binnenkort Ferrari-motoren in Alfa Romeo's

Alfa Romeo 6C Render

Alfa Romeo krijgt van CEO Sergio Marchionne nog één kans om zich te herpakken. Al vragen wij ons daar meteen bij af hoeveel kansen Alfa al kreeg. Want met twee modellen in het gamma krijg je weinig wapens om te vechten...

Maar goed. Het is al goed nieuws dat Sergio Marchionne er niet gewoon een kruis over zet. Hij werkt al een paar jaar aan een relance plan voor Alfa, maar tot op vandaag hebben we daar bitter weinig van gezien. Maar hoe langer hoe meer komen er details boven water die een deel van het plan verklappen.

Zo zou Ferrari haar motoren gaan uitlenen voor alle grotere Alfa Romeo modellen - de Guilietta en MiTo moeten daarvoor plaats ruimen. Daarbij denken we niet alleen aan de V6 motoren, maar ook aan eventueel vergaarde hybride techniek.

Tussen dit en 2018 wil Alfa Romeo zeven nieuwe modellen lanceren. Nu. Wij willen het eerst zien en dan geloven. Maar laat ons ervan uitgaan dat ze er effectief komen, dan mogen we ons gaan verwachten aan grote achterwielaangedreven sedans en vierwielaangedreven SUV's. Die eerste groep moet het vooral opnemen tegen gevestigde Duitsers van de wereld (BMW 3, Mercedes E,...). Dat wil zeggen dat die Alfa sedans steeds meer zullen delen met de Maserati Ghibli en Quattroporte.

De manier waarop Alfa Romeo die zeven nieuwe modellen wil gaan verkopen is via het huidige Jeep netwerk dat vandaag 1.700 dealers telt. Nog steeds slechts de helft van wat BMW kan voorleggen met haar 3.200 dealers.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Kevin300 10:16
afbeelding van Kevin300

Is het dan gedaan me betaalbare diesels zoals ne 1,9JTD? En enkele zware benzinemotoren die de meeste mensen niet kunnen betalen?
Afwachten zeker...

Pieter A. 10:56
afbeelding van Pieter A.

Die kans lijkt me heel klein. De bestaande motoren zullen er ingelepeld worden, lijkt me. Maar de zwaardere motoren, een V6 heb je nu eenmaal nodig in dat segment, gaan ze van Ferrari nemen en niet meer voor Alfa zelf ontwikkelen of lenen van Jeep en konsoorten. Ik denk dat we het zo moeten bekijken.

Kevin300 19:16
afbeelding van Kevin300

ah oke, ik dacht het ook al wel dat het zoiets ging zijn, maar toch.
Bedankt Pieter voor het te verduidelijken

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws