Rolls Royce Phantom zou aluminium chassis en carbon body krijgen

rolls-royce-phantom-series-ii-1

Rolls Royce werkt aan een opvolger voor haar Phantom, dat zegt de Britse constructeur. Opvallendste geruchten daarrond zijn het eventuele gebruik van een aluminium chassis en carbon body.

De huidige generatie Rolls Royce Phantom rijdt al sinds 2003 rond, met enkele subtiele updates in 2009 en 2012. Tot voor kort was er voor de Britse constructeur van luxewagens geen reden tot vernieuwen, de Phantom was namelijk heer en meester in zijn klasse. Maar nu Mercedes bijna klaar is met zijn S-klasse Maybach model - of hoe die ook zal gaan heten - gaat Rolls Royce een tandje bij moeten steken.

Verantwoordelijke voor design bij Rolls Royce zegt dat de eerste sketches van een opvolger op tafel liggen. Revolutionair zal het design niet zijn. "Minder formeel", dat wordt het wel.

Vooral technisch zou Rolls Royce willen uitpakken met kunde. Zo willen ze het huidige chassis vervangen door een aluminium exemplaar en willen ze de body van de Phantom uit carbon vervaardigen - een techniek die BMW eerder al bij de i3 gebruikte. Daarmee zou de Phantom een pak minder in de weegschaal leggen en zou de besturing er stevig op vooruit gaan.

Onder de kap zou de V12 behouden blijven. Het is zo goed als zeker dat er ook een plug-in hybride zal komen. Een elektrische variant komt er - ondanks het 102EX concept - zo goed als zeker niet.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws