"Fiat investeert fors in Poolse fabrieken voor productie nieuwe Fiat 500 Plus"

fiat-poolse-fabrieken

Volgens de Poolse pers zal Fiat tegen 2017 zo'n 576 miljoen euro investeren in de Poolse Fiat-fabrieken. Daarmee zou Fiat de fabrieken klaar maken voor de productie van een opvolger voor de Punto.

Fiat-Chrysler plant een enorme investering in de fabrieken in Tychy, in het zuiden van Polen. De investering van 576 miljoen euro zou de productie van een nieuwe B-segmenter mogelijk moeten maken, daarmee zou een vervanger van de Punto wel degelijk in de maak zijn.

Die vervanger zou een bredere variant worden van de driedeurs Fiat 500 en geen Punto-badge maar een 500 Plus-badge krijgen.

Officieel wil Fiat de investering niet bevestigen. Zij geven mee hun plannen rond investeringen bekend te maken zodra die van toepassing zijn. De kans is dus groot dat een lokale Poolse entiteit iets te voorbarig is geweest met de plannen reeds bekend te maken.

Volgens het rapport, dat de investering bekend maakte, zouden er ook 420 extra banen gecreëerd worden, bovenop de 3.000 huidige werknemers in de fabrieken.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws