MINI gelooft nog steeds in mini MINI

miniminiminimini

Met de lancering van de vijfdeurs MINI leek het wel of het Britse merk was het pad wat kwijt. Hoofd van design, Anders Warming, blijft echter geloven in de komst van een MINI met de afmetingen van het originele kleinood.

De MINI is al lang niet meer zo 'mini'. Een logisch gevolg van de strengere veiligheidsverplichtingen en gewoonweg de vraag van de klant. Al is er een sprankeltje hoop, want Warming sprak - misschien wel bewust - een beetje zijn mond voorbij: 'Een MINI zou altijd een kleine wagen moeten zijn, dus een nieuwe kleine stadswagen zou passen bij het merk. De plannen liggen nog steeds op tafel, maar we hebben niet de juiste technische oplossingen op dit moment. Je zou kunnen zeggen dat hij nog niet gefinaliseerd is.'

Rocketman

Er is al langer sprake van de terugkeer van een échte MINI. In 2011 was er nog de Rocketman die de vraag ernaar aftastte. Toen werd hij gezien als een concurrent voor de smart en de Toyota IQ. Met de herlancering van de smart en de Renault Twingo zou het nu wel eens het uitgelezen moment voor MINI zijn om de geruchten wat aan te zwengelen.

Wachten jullie op een kleine MINI?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
yoran 16:26
afbeelding van yoran

Ja :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws