Volkswagen verkort levensduur modellen naar vijf jaar

vw-passat-gte-1

Gemiddeld kan je stellen dat een automodel zo'n 7 jaar moet meegaan voor er een nieuwe generatie komt. Volkswagen heeft plannen om dat getal terug te dringen naar vijf jaar. Kwestie van klanten constant met nieuwe dingen te kunnen bombarderen.

Vervloek Apple al maar, want sinds de komst van de iPhone is er een totaal nieuw businessmodel gegroeid. Eéntje die stelt dat je elk jaar moet vernieuwen om duiten uit de zakken van je klanten te halen. Het effect van die strategie is dat we ook bij andere zaken vinden dat het sneller moet gaan. Een denkpiste waar Volkswagen nu op gaat inspelen.

In een gesprek met Auto Express gaf Joerg Sommer (Marketing en strategie voor VW Amerika) te kennen dat er plannen zijn om de levenscyclus van modellen te verkorten van zeven naar vijf jaar. Na de eerste drie jaar komt er dan een facelift waarna het model het nog twee jaartjes moet uitzingen. Dat andere merken van de Volkswagen Groep - Denk dan aan Audi, Skoda en Seat - dezelfde strategie gaan volgen is niet geweten. Al delen al die merken extreem veel spullen met elkaar dus is het niet ondenkbaar dat ze ook moeten volgen.

Gaan we een toekomst tegemoet waarin, net zoals bij smartphones, elk jaar een nieuwe generatie van een model zal uitkomen? Wie zal het zeggen...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws