Volvo wil een XC40 in het gamma

volvo-v40-cross-country-1

Ondanks de aanwezigheid van de Volvo V40 Cross Country in het gamma, staat een cross-over variant van de V40 erg hoog op de wenslijst van Volvo.

Volvo wil een oplossing hebben in het cross-over segment, de mini-SUV's van deze wereld. En hoewel de V40 Cross Country al vierwielaandrijving heeft, zien de Zweden alsnog een gaatje voor een nieuwe variant.

Naar alle waarschijnlijkheid zal die nieuwe cross-over XC40 gaan heten. De komst van de XC40 werd door bestuurslid Hakan Samuelsson bevestigd in een interview: “A small SUV is very high on our wish list. There is a clear trend towards downsizing and we will provide customers with an SUV that is small in stature but remains premium in nature.

Nog niet voor meteen

De XC40 wordt gebouwd op het nieuwe Compact Modular Architecture (CMA) dat door Geely ontwikkeld wordt, de eigenaar van Volvo.

Heel snel zal de XC40 er niet komen. In het interview zegt hij dat de XC40 pas gelanceerd wordt wanneer het hele bestaande Volvo gamma vernieuwd wordt.

Tegen 2020 zal Volvo nog drie basismerken hebben: 40, 60 en 90. De sedan-versie krijgt de s-prefix, de V voor de break en XC voor de SUV.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws