Dacia komt in 2016 met gloednieuwe Duster

dacia-duster-oroch-brazil-01

Het jaar is nog maar net begonnen en we hebben weer iets om uit te kijken naar het volgende. In 2016 zou Dacia namelijk haar tweede generatie van de Duster lanceren. Na het succes van de huidige krijgt 'ie een zware last op zijn schouders.

Gespot en gelachen werd er met de Duster, maar hij heeft al de critici met verstomming geslagen. Het budgetalternatief voor bijna alles op de markt is een verkoopsucces. Ruimte te over, geen belachelijk opties en - vooral - een klein prijskaartje. Stilaan wordt het echter tijd voor een nieuwe generatie. Renault/ Dacia is achter de coulissen dan ook hard bezig om tegen 2016 generatie twee klaar te hebben.

Hetzelfde maar toch nieuwer

Eén van de grote vernieuwingen zou daarbij een hoop meer opties zijn. Een mogelijks gevaarlijke zet van het merk, want budget blijft budget. Eén van de belangrijkste opties is volgens de geruchten een derde zitrij zijn die zo'n 800 euro moet kosten en enkel gekoppeld wordt aan de strafste motoren. Ook zou de nieuwe generatie Duster een stuk dynamischer op de weg liggen. Iets dat je moeilijk kan zeggen van de huidige.

*Foto's zijn van de Dacia Oroch.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws