Sportieve Superb in 2015?

skoda_superb_2015_design_sketch_large

Skoda heeft laten verstaan dat ze voor het nieuwe model van de Superb ook een sportievere variant overwegen. De aanpassingen zouden louter optisch zijn en ook de RS-badge zou niet gebruikt worden voor deze variant. Grootste struikelblok op dit moment is het prijskaartje, want Skoda weet niet in welke richting ze hiermee moeten gaan.

De CEO van Skoda, Winfried Vahland, heeft bevestigd dat er een sportievere variant van de in 2015 gepresenteerde Skoda Superb overwogen wordt. Het zou een model zijn zonder de RS aanduiding - in tegenstelling tot de Octavia - omdat de aanpassingen enkel aan de buitenkant zouden gebeuren.

Motorisch zouden er geen aanpassingen op til staan, daarmee zou deze Superb in hetzelfde spoor kunnen zitten als wat ze onlangs met de nieuwe Fabia hebben gedaan. Bij die laatste was het verhaal gelijkaardig, namelijk geen RS-badge meer, maar wel een speciale uitvoering "Monte Carlo" welke dan enkel een sportievere look geeft zonder aanpassingen onder de motorkap.

Grootste euvel op dit moment zou de prijszetting zijn, want dit moet in de lijn van 40.000 euro zijn omdat nu eenmaal niemand meer dan 50.000 euro wilt betalen voor een Skoda. Voorlopig is het dus afwachten tot midden februari voor de onthulling van de vernieuwde Superb alvorens dit verhaal nog een vervolg gaat krijgen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws