Krijgt de volgende VW Golf een Targa-versie?

golf-targa-render

De volgende generatie Volkswagen Golf laat nog even op zich wachten. Toch zit Volkswagen niet stil en zijn ze in Wolfsburg druk aan het bedenken welke flitsende varianten ze eventueel kunnen lanceren op basis van de Golf. Een Targa zou tot de mogelijkheden behoren.

Een gek idee? Dat leek de GTI destijds ook te zijn en veertig jaar later zit het model nog altijd in het aanbod.

Volkswagen zit op dit moment in de discussiefase rond het nieuwe model en daarbij horen dus gekke ideeën. Die worden besproken met dealers en klanten en afhankelijk van de reacties beslist VW of er een markt is voor zulk een model. Een optie zou zijn om de Cabriolet van het lopende model te blijven produceren en de Targa als extra versie te bouwen. Het idee komt niet uit de lucht gevallen, in 2014 toonde Volkswagen de T-Roc, een concept car met een wegklapbaar dak in Targa-stijl.

Ook van de Golf II, IV en V werden overigens geen echte cabrio's gebouwd. Ofwel werd de vorige generatie gewoon verder gebouwd, ofwel kreeg het model een grondige facelift. Met het wegvallen van de Eos, zou er extra plaats zijn voor een model met wegklapbaar dak, hoewel de Eos dan weer uit productie ging omdat de markt te klein was.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Wim 14:32
afbeelding van Wim

leuk gedaan

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws