Seat Ibiza Cupra doet motorswap

seat-ibiza-cupra

Nu de nieuwe generatie Ibiza - of is het toch een facelift? - in de startblokken staat, heeft SEAT besloten om de Cupra-variant van wat extra peper te voorzien, net zoals de Volkswagen Polo GTI.

Het leek ons een beetje gek van VAG om halfweg de cyclus van de Polo de motorisatie van de hot hatch-variant te wijzigen. De 1.4 TSI maakte plaats voor een krachtigere 1.8 TSI.

Ook bij SEAT lijkt dat nu te gaan gebeuren, althans als we de heren van Autocar mogen geloven. Zij spraken met directeur vehicle engineering Sven Schawe en kwamen deze swap aan de weet. De huidige Ibiza Cupra rijdt rond met een 1.4 TSI met 180 pk (en 250 Nm) onder de kap. De 1.8 TSI die ze bij SEAT voor ogen hebben heeft bij de Polo GTI 192 pk (en 320 Nm) klaarzitten. Tegelijk kreeg die laatste een manuele zesversnellingsbak, in plaats van de DSG met zeven verzetten voordien.

een beetje meer is nooit genoeg

Of SEAT datzelfde vermogen aanhoudt, is nog maar de vraag. De bron vertelt dat de ingenieurs nog in discussie zijn met de directie van Volkswagen over het exacte vermogen van de nieuwe Ibiza Cupra, die tot op vandaag nog mooi verborgen werd.

De facelift van de Ibiza moet het nog uitzingen tot 2017, dan komt SEAT met een geheel nieuw model.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws